Stiri Brasov, Turism

Castelul Bran, îmbrăcat în tricolor de 1 decembrie. Va fi expus ultimul bust al Reginei Maria, copiat după cel de la Balcic

 La 1 Decembrie 2018, Castelul Bran va expune al doilea și ultimul bust în bronz al Reginei Maria, turnat după un știclu realizat după bustul în bronz al artistei Milița Petrașcu în 1975, considerată cea mai înzestrată femeie-sculptor a României în secolul al XX-lea. Primul exemplar a fost donat Muzeului „Cuibul Reginei” din Balcic – Bulgaria, unde se află și astăzi, în interiorul Castelului, într-una dintre încăperile centrale. Bustul pune accent pe trăsăturile chipului Reginei, din care transpar finețea și spiritul aprig ale acesteia si este o lucrare reprezentativă pentru perioada de maturitate a artistei.

Opera expusă la Castelul Bran este rodul unor studii realizate de artistă pe baza modelului, știută fiind relația de prietenie dintre aceasta și Regina Maria.

Evenimentul reprezintă un gest firesc dat fiind că Branul a fost, alături de Balcic, reședința preferată a suveranei. Se recreează astfel o punte simbolică între cele două locuri, unul străjuit de crestele semețe ale munților Bucegi, altul scăldat în spuma Mării Negre. Evenimentul are dublă semnificație, Ziua Națională a României fiind, în an centenar, cea mai bună ocazie pentru a sublinia contribuția capitală a Reginei Maria la realizarea Marii Uniri. În plus, este și un omagiu adus artistei, care s-a născut în luna decembrie a anului 1892.

Dezvelirea bustului din bronz al Reginei Maria este programată în primăvara anului viitor, cel mai probabil în luna mai, în cadrul unui eveniment amplu, la care vă invităm de pe acum să participați. Toate detaliile vă vor fi comunicate în timp util, pentru a ne bucura împreună de acest eveniment important din viața Castelului Bran.

Tot la 1 Decembrie 2018, vizitatorii Castelului Bran vor primi o cocardă tricoloră, iar pe fațada edificiului va fi desfășurat drapelul național. 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*