Locuri de munca, Stiri Brasov

2390 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul celor de la „Șomaj”

Rata șomajului este în scădere, datorită implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, după cum spun repezentanții AJOFM Brașov. 2390 de persoane și-au găsit un loc de muncă în acest an cu ajutorul instituției.

În primele 10 luni ale anului 2018, prin intermediul AJOFM Brașov, au fost încadrate în muncă 2390 persoane, dintre care 1032 femei. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă.

Persoanele care își caută un loc de muncă și sunt înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Aceste pachete sunt prevăzute de Legea nr.76/2002 și au ca scop integrarea pe piața muncii.

Astfel, în aceste luni, 5606 de persoane, dintre care 2755 de femei, au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu scopul de a-și asigura protecția socială, privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active.

În ceea ce privește sfârșitul lunii octombrie, rata șomajului era de 2,29%, înregistrându-se o scădere de 0,02%, comparativ cu luna precedentă. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov erau înregistrați 5.983 șomeri, dintre care 2702 femei. Din acest total, 841 persoane erau beneficiare de indemnizație de șomer, iar 5.142 erau șomeri neindemnizați.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*