Stiri Brasov, Turism

Cetatea Râșnov ar putea rămâne deschisă și pe perioada șantierului. Pe timp de iarnă se va lucra la demolări

Primăria Râșnov a primit la începutul aceste săptămâni proiectul tehnic de reabilitate a Cetății Râșnov. Contractul de finanțare. semnat în iulie, anul trecut, se ridică la 13,3 milioane de lei, iar lucrările se vor derula pe o perioadă de 27 de luni.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Râșnov a primit proiectul tehnic de reabilitare a Cetății Râșnov. Aceasta are la dispozitie 7 zile pentru a-l verifica și a obțiune avizele. „Suntem în discuții cu constructorii ca cetatea să nu fie închisă definitiv, ci doar pe zone. Grădina va rămâne însă deschisă pentru turiști și pentru a se organiza diverse evenimente. Cel mai important este avizul de la Ministerul Culturii, astfel încât tot ce este de dărâmat se va putea face în sezonul rece, respectiv modificările neagreate, făcute pe vremea italianului care a administrat-o în trecut, în zona restaurantului și lângă fântână”, spune Liviu Butnariu, primarul Rășnovului.

Contractul a fost semnat în iulie, anul trecut, și a fost finanțat prin fonduri europene, iar valoarea sa este de 16 milioane de lei. Lucrările se ridică la 12,5 milioane de lei, respectiv 13,3 milioane de lei cu tot cu TVA. Acestea se vor derula pe o perioadă de 27 de luni.

Începând din luna octombrie a fost depășit numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Râșnov anul trecut, mai exact 419.120. În momentul de față, bilete vândute sunt în număr de 432.000. „Chiar dacă au fost condiții mai vitrege de ajuns spre Râșnov, evenimentele pe care le-am organizat în Cetate se pare că au avut un efect benefic pentru a atrage turiștii”, afirmă primarul Liviu Butnariu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*