Imobiliare, Stiri Brasov

Un nou cartier aprobat în zona Tractorul: aproape 1.900 de apartamente, un parc de 5.000 de mp, dar și o nouă grădiniță

În vederea demarării unui nou proiect imobiliar în zona străzii Nicolae Labiș, pe mai multe loturi de teren, mai mulți dezvoltatori imobiliari și-au corelat planurile și au prezentat o formă unitară reprezentanților Primăriei Brașov, după ce inițial investițiile fuseseră prezentate „fracționat”. Un astfel de proiect unitar a mai fost aprobat și pentru vechea zonă industrială de pe strada Hărmanului, iar noul proiect din Tractorul, a ajuns ieri în fața membrilor comisiilor de Circulație și de Arhitectură și Urbanism. Ținând cont că propunerea dezvoltatorilor a fost unitară și a respectat regulile stabilite în această vară pentru construcții, inclusiv stabilirea exactă a gehnelor de gunoi, dar și a unor stații de autobuz care să deservească noul cartier, aceasta a fost avizată de către comisiile de specialitate.

21 de blocuri noi, dar și o grădiniță

În total, după cum au precizat reprezentanții Primăriei, este vorba de cinci loturi de teren, respectiv o suprafață de teren de peste 100.000 mp, pe care ar urma să fie construite 21 de noi blocuri. Printre dezvoltatorii care ar urma să deruleze investiții se numără Cassa Nobel, care a mai construit și alte proiecte în această zonă, Besser Investments SRL, Morgan Towers SRL, Bronze Towers SRL, Millenium Towers SRL și Gold Towers SRL. Noul cartier ar urma să fie construit între străzile I.C Brătianu și Nicolae Labiș și va avea un total de 1.859 de locuințe. Vor fi construite atât blocuri cu câte 10 etaje, cât și cu câte 2 etaje și mansardă sau cu cât 3 și 4 etaje.

De asemenea, în incinta noului cartier, pe lângă spațiile verzi de lângă blocuri, ar urma să fie amenajat și un parc pe o suprafață de 5.000 de mp, două părculețe mai mici de câte 1.000 mp, dar și o grădiniță cu program prelungit pe 600 de mp, care ar urma să fie proiectată pentru 4 grupe. Grădinița va avea și ea o zonă verde proprie, însă va fi în mijlocul noului cartier, lângă parc.

Ce reguli stricte de urbanism trebuie respectate

După ce în ultimii ani, în special în noua zonă de dezvoltare imobiliară Tractorul au existat o serie de probleme în ceea ce privește construcțiile, tocmai din cauza faptului că fiecare construia, dar fără a-și corela proiectul cu restul infrastructurii edilitare, reprezentanții Primăriei au adoptat în acest an câteva reguli mai stricte pentru construcția de noi ansambluri rezidențiale. Astfel, încă din stadiul de Plan Urbanistic Zonal, dezvoltatorii trebui să evidențieze foarte clar unde vor fi amplasate platoformele de gunoi (care vor trebui să fie neapărat îngropate), ținând cont că până acum proiectele nu prea au ținut cont de acest aspect, astfel că ulterior au apărut și o serie de probleme. O altă regulă este aceea a includerii în documentația de urbanism și locuri de parcare publice, dar și piste pentru bicicliști. De asemenea, în momentul realizării PUZ-ului, dezvoltatorul imobiliar va trebui să prezinte și o soluție de transport public, cu trasee și stații în interiorul dezvoltării pe care o propune, pentru a veni în sprijinul celor care se vor muta în aceste ansambluri. O altă reglementare pe care vrem să o introducem în Regulamentul de Urbanism, și care să fie prevăzută încă din stadiul de PUZ, vizează spațiile verzi. Respectiv o descriere mai amănunțită a acestora, unde vor fi pomi, gard viu, aliniamente stradale. Tot prin PUZ, trebuie evidențiate și zonele unde ar urma să fie amplasate unitățile de învățământ, de la creșă, grădiniță la școală (în funcție de mărimea dezvoltării imobiliare), iar funcțiile complementare ar urma să fie prevăzute pe categorii, nu doar generic, respectiv atât spații comerciale, de servicii, cât și de asistență medicală, de urgență și chiar de cultură.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*