Stiri Brasov, Turism

Primăria va plăti aproape 93.000 de lei pentru a-și asigura „averea” de pe domeniul schiabil din Poiană

În vederea deschiderii în bune condiții a sezonului de schi 2018 – 2019, Primăria va încheia polițe de asigurare pentru mai multe bunuri de pe domeniul schiabil pe care îl are în proprietate, în Poiana Brașov. În primul rând, vor fi asigurate ratracurile (mașinile care bătătoresc zăpada de pe pârtiie), cele două instalațiile de transport pe cablu pe care Primăria le are în proprietate, lănciile și tunurile de zăpadă, precum și instalațiile și rețelele aferente acestora, dar și aparatele care emit cartelele pentru accesul la instalațiile de transport pe cablu. Valoarea totală a acestor polițe de asigurare, în conformitate cu anunțul de licitație, este de 92.788,04 lei, contractul urmând să fie atribuit prin cumpărare directă. Valoarea totală a bunurilor asigurate este de 59.937.578 de lei.

În ceea ce privește asigurarea ratracurilor, polița de asigurare se va încheia pe o perioadă de 5 luni, începând cu data de 1 decembrie, respectiv doar pe perioada sezonului de schi, iar totalul sumei asigurate este de 2,16 milioane de lei.

Asigurate și în caz de vandalism și în cazul în care sunt distruse de urși

În cazul celor două instalații de transport pe cablu, respectiv telescaunele de pe Ruia și Lupului, polițele se vor încheia pe o perioadă de 12 luni, iar valoarea bunurilor asigurate este de 33,23 milioane de lei. Pentru 120 de lăncii și 29 de tunuri de prooducerea a zăpezii artificiale, valoarea asigurată va fi de 7,23 milioane de lei. Nu în ultimul rând, clădirile și celelalte instalații eferente acestor echipamente au o valoarea asigurată de 17,14 milioane de lei

Atât în cazul instalațiilor de transport, cât și în cazul acestor echipamente, asiguratorul va trebui să suporte despăgubiri în cazul în care acestea sunt deteriorate de vreun incendiu, din cauze naturale, dar și dacă sunt vandalizate sau se produc furturi.

Polițele de asigurare acoperă și riscuri care ar putea fi cauzate de avalanșe, căderea unor aparate de zbor, scurtcircuite, trăsnete sau explozii, dar și în cazul în care suferă daune produse de animalele sălbatice, lucru care se întâmplă cam în fiecare sezon.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*