Stiri Brasov, Turism

Instalațiile de producere a zăpezii artificiale funcționează la capacitate maximă, însă schiatul este interzis în Poiană

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov îi avertizează pe iubitorii sporturilor de iarnă că deși a nins destul de mult la munte și chiar au fost pornite și instalațiile de producere a zăpezii artificiale, încă nu se poate schia.

După cum au precizat aceștia, în ultimele zile, au fost mai multe situații în care pasionaţii de sporturi de iarnă au vrut să urce în Masivul Postăvarul pentru a coborî apoi pe schiuri. Avertismentul public transmis de către autorități și salvamontiști este că nu se poate încă schia și există chiar riscul producerii de accidente. „Vom anunța public momentul în care domeniul schiabil se va deschide. În acest moment, există riscul producerii de accidente, având în vedere că startul de zăpada nu are grosimea și consistența necesare”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

În prezent, în Poiana Brașov funcționează doar telecabina Kanzel, iar programul de funcționare este de la ora 9:00 la 16:00. „Dacă doriți să faceți o drumeție în zona Tâmpa sau Postăvaru tineți cont că aveți nevoie de un echipament adecvat, din care să nu lipsească încălțările de munte, care va ofera stabilitate și aderență maxime. Totodata tineti cont si de faptul ca la munte vremea este deosebit de instabila, iar conditiile meteo se pot schimba radical intr-un interval foarte scurt de timp”, a avertizat și Sorin Păltânea, șeful serviciului Salvamont din Poiana Brașov.

Bunuri de aproape 60 de milioane de lei, asigurate

De asemenea, pentru ca sezonul de schi să se deschidă în bune condiții, Primăria este în procedură  de încheiere a polițelor de asigurare necesare pentru echipamentele, instalațiile de transport pe cablu sau cele de producere a zăpezii artificiale, costul acestora fiind de aproape 93.000 de lei.

Primăria va plăti aproape 93.000 de lei pentru a-și asigura „averea” de pe domeniul schiabil din Poiană

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*