Stiri Brasov, Turism

Primăria Brașov va deveni proprietar al Cetățuiei, după ce Ministerul Finanțelor a dat undă verde pentru preluare

După ce Curțea de Apel Brașov a dat o decizie definitivă cu privire la trecerea în proprietatea statului a Cetățuiei de pe Dealul Straja, care este executorie, iar Primăria a avut o serie de comunicări cu Ministerul Finanțelor pentru a prelua obiectivul, în ședința Consiliului Local de mâine, primarul George Scripcaru va propune un proiect de hotărâre privind trecerea Cetatuiei în domeniul public al Municipiului.

„După sentință Curții de Apel, am așteptat că statul român să preia acest monument istoric, pentru a putea iniția discuții cu privire la posibilitatea preluării lui de către Municipalitate. Deoarece această etapă, de punere în executare a sentinței, s-a prelungit, am luat decizia de a iniția demersurile pentru preluarea acestui monument istoric. Astfel, la începutul lunii septembrie, am comunicat ministerului intenția noastră de a prelua, reabilita și repune în circuitul turistic acest monument. Luni, 12 noiembrie, a fost înregistrat la Primărie răspunsul ministerului, prin care ni se solicită, pentru demararea procedurilor la nivel guvernamental, hotărârea de consiliu cu privire la acordul nostru de a prelua Cetățuia. Sunt sigur că și domnii consilieri vor aproba acest demers având în vedere că este în interesul nostru, al brașovenilor, de a avea în patrimoniu acest monument”, a spus primarul Brașovului.

Acesta a precizat că fortăreața este un moment important pentru comunitatea brașoveană.  „Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru că redau Brașovului un simbol care ține de identitatea acestui oraș. Plecând de la această hotărâre judecătorească, luăm în considerare posibilitatea de a demara, în perioadă imediat următoare, proceduri similare și pentru alte imobile aflate în aceeași situație”, a explicat primarul Brașovului.

Cetățuia Brașovului transformată în remiză de pompieri sau în spațiu cultural?!

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*