Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO O casă săsească din Codlea, construită în 1905, scoasă la vânzare cu 450.000 de euro

O casă săsească din Codlea, construită între anii 1905-1907, este scoasă la vânzare de Casa de licitaţii Artmark Historical Estate la prețul de 450.000 de euro, valoarea ei fiind, însă, estimate la peste jumătate de million de euro.

Porţi înalte care feresc de orice privire indiscretă, lasă să se întrevadă o reşedinţă impresionată, cu ferestre mari, bârne şi stâlpi din lemn la vedere, cu aerul unei fortăreţe în miniatură. Cu o suprafaţă utilă de 450 de mp(D+P+M), imobilul este complet restaurat, actualul proprietar acordând o atenţie deosebită conservării detaliilor arhitecturale originale. Tâmplăria din stejar a fost recondiţionată, însă pentru un mai bun confort termic a fost adăugat încă un rând de ferestre din lemn stratificat. Uşile şi tocurile din lemn sunt de asemenea adaosuri moderne, replici de calitate ale elementelor originale. Două rânduri de grinzi paralele străbat, la o înălţime de 3,5 metri, tavanul casei. Mansarda, un spaţiu deschis de 150 de mp, dispune de baie proprie şi este protejată de un acoperiş recent refăcut cu ţiglă dublă cu aerisire tip solzi. Instalatiile complet noi, garajul cu acces automatizat şi încălzirea centralizată separată pe fiecare nivel sunt doar câteva elemente discrete ale modernităţii într-un decor care păstrează farmecul unei locuinţe tradiţionale săseşti.

Iar proprietatea beneficiază de un adevărat bonus: în aceeaşi curte există o casă complet separată, cu o suprafaţă de peste 200 de mp, dispuşi pe două niveluri. Construită în 1973, locuinţa este complet modernizată şi utilată.

Impresionant este şi terenul pe care se află proprietatea. Întins pe o suprafaţă de 1826 de mp, acesta este compus din două părţi distincte: o curte în bună măsură pietruită, mărginită de plante ornamentale, şi o grădină terasată cu pomi fructiferi. Zonele sunt despărţite prin ziduri masive care potenţează aspectul de fortificaţie al proprietăţilor tipic săseşti.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*