Stiri Brasov, Timp liber

Cel mai înalt brad din ultimii ani, în Piața Sfatului. Este înalt de 31 de metri şi bătrân de 70 de ani

Foto: Mihai Codruț Nanu

După ce încă de acum două săptămâni a început instalarea ornamentelor de Crăciun pe străzile Brașovului, vineri seară, în Piața Sfatului a fost adus și bradul de Crăciun.

Bradul de Crăciuna fost montat în Piaţa Sfatului. Arborele a fost tăiat din pădurile din Vama Buzăului, de către reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt şi a avut iniţial o înăţime de 31 de metri, din care 2,5 metri sunt îngropați în pământ. Potrivit Regiei Pădurilor Kronstadt, bradul are aproximativ 70 de ani și este unul dintre cei mai înalți brazi instalați în Piața Sfatului.

Ce străzi vor fi iluminate festiv, în acest an

Iluminatul festiv va fi montat pe următoarele străzi: Str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, b-dul Eroilor, str. Mureşenilor, str. G. Bariţiu, str. George Bariţiu, Şirul Ghe. Dima, str. C. Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str. Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, str. Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. Republicii, str. M. Weiss, str. Diaconu Coresi. La acestea se adaugă Parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa G. Enescu şi Piaţa Sf. Ioan.

În câteva dintre zone se schimbă şi conceptul de amenajare, astfel Republicii este gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un brad de Crăciun din luminiţe cu înălţimea de 10 m. Şi zona pietonală nou-creată în zona clădirii primăriei, la intrarea dinspre N. Iorga, va deveni mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de 4 metri înălţime. Doi îngeraşi luminoşi de 3 metri vor fi amplasaţi în Parcul Titulescu.

 

Cum va fi împodobit de sărbătoare Brașovul, în această iarnă. Ornamente vor fi puse și pe străzile din zona Piața Unirii

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Nu mai taiati brazii. Nici macar pentru Craciun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*