IT, Stiri Brasov

Google îmbunătățește hărțile pe modelul Waze și testează raportarea radarelor și accidentelor, în mod direct, de către șoferi

Google a început să testeze în aplicația Maps una din funcțiile pentru care Waze a devenit un instrument foarte popular de navigare: raportarea incidentelor. Mai mulți utilizatori, inclusiv o serie de jurnaliști, au descoperit cu surprindere că Maps le permite mai nou să raporteze incidentele pe care le observă pe traseu, mai precis accidentele și radarele de viteză. Deși Google nu a comunicat nimic în această direcție, faptul că noua funcție apare unui număr limitat de utilizatori duce cu gândul un test care precede o viitoare lansare oficială. Opțiunile de raportare apar, în acest stadiu, doar în modul de navigare. Fiind însă vorba doar de un test, nu este exclus ca raportarea să fie eventual disponibilă și în afara modului de navigare.

S-ar putea ca Google să renunțe cu timpul la Waze

Raportarea accidentelor și a radarelor de viteză sunt două dintre funcțiile pentru care cealaltă aplicație de navigare deținută de Google, Waze, este foarte apreciată. Aceasta are însă și alte opțiuni de raportare, inclusiv cea a gropilor. Google, care a cumpărat Waze în 2013 pentru 1,1 miliarde de dolari, folosește tehnologia acesteia pentru a-și îmbunătăți produsul principal de navigare, Maps. Mai devreme sau mai târziu, cele mai importante facilități oferite de Waze se vor regăsi în Google Maps. Nu este exclus ca la un moment dat Google să și renunțe la Waze, în ciuda utilizatorilor acestui produs. Nu ar fi prima oară când Google închide un produs când acesta nu mai are sens să existe din punctul de vedere al companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*