Economic, Stiri Brasov

Directorul Companiei Apa – salariu de 7.000 de euro pe lună. Salariile echipei de management ajung la 250.000 de euro pe an. Bonus: Primă de murături

Salariile conducerii Companiei Apa Brașov nu au fost făcte publice niciodată până acum. Prin presă au mai scăpat informații despre primele mari care se acordau în cadrul companiei, dar niciodată care sunt veniturile celor care conduc societatea care furnizează apă potabilă și servicii de canalizare către populația din municipiul Brașov și mai multe commune din oraș. Acestea totalizează aproximativ 250.000 de euro (aproape 1,110 milioane de lei)

BizBrașov a intrat în posesia declarațiilor de avere ale celor cinci membri din conducerea societății. Astfel, directorul general al companiei a câștigat, în 2016, potrivit declarației de avere de anul trecut, 378.306 lei din salarii. Lunar, reiese un venit de peste 31.000 de lei, adică aoroape 7.000 de euro lunar. Interesant este că și soția lui Fătu a fost angajată a Companiei Apa până la pensionare.

Al doilea în topul veniturilor obținute ca și salariat al Companiei Apa este Teodor Popa, directorul economic al societății. Acesta a câștigat în 2016 309.847 de lei, adică peste 25.800 de lei lunar. Soția sa, este inginer în cadrul companiei, înregistrând venituri, potrivit aceleiași declarații, de 44.221 de lei.

Directorul tehnic Ilie Bălan a câștigat din salariul de la Compania Apa 162.960 de lei în 2016, adică un venit lunar de 13.580 de lei. Soția sa este, de asemenea, angajată în companie, ca inspector SSM, și a avut venituri de 40.880 de lei. Tot inspector SSM este și soția directorului de programe exeterne, Doru Șopterean, aceasta având însă un salariu un pic mai mare, venitul înregistrat în 2016 fiind de 41.144 de lei. Șopterean a câștigat, potrivit decloarației de avere, 162.600 de lei.

Teodor Sava, directorul de exploatare al companiei, a câștigat, în 2016, 96.015 lei, adică un salariu lunar de 8.000 de lei.

Nu se specifică dacă în aceste venituri sunt prinse și primele acordate angajaților. De altfel, angajații Companiei Apa primesc pe lângă primele de Paști, de Crăciun, și prime de 8 martie (inclusiv bărbații, dar la doar jumătate diun cuantumul acordat doamnelor) și prime de murături (anul acesta cuantumul primei de murături a fost de circa 400 de lei). Mai mult, cea mai importană primă acordată este așa-zisul „beneficiu” și se calculează de fiecare șef de serviciu în funcție de aportul adus companiei prin serviciile sale.

Compania Apa este controlată de CJ Braşov şi CL Braşov, ambele cu câte un procent de 42%, restul acțiunilor fiind împărțite între mai multe localități din județ.

2016 a fost anul în care profitul Companiei Apa s-a prăbușit de la 12,69 milioane de lei la 8,75 milioane de lei.

Compania Apa Brașov a aplicat din 15 octombrie o majorare a tarifelor la serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare ape uzate. Scumpirea este de 20 de bani pe metru cub pentru toți clienții. Oficialii Apa susțin că majorarea este mai mică față de acum trei ani, când s-a făcut ultima indexare a prețului.

Tarifele s-au modificat astfel: de la 4,05 lei/ m³ la 4,17 lei/mc (majorare cu 12 bani/ m³) pentru apa potabilă şi de la 3,06 lei/ m³ la 3,14 lei/ m³ (majorare cu 8 bani/ m³) pentru canalizare-epurare ape uzate. Tarifele conţin TVA în cotă de 9% pentru apă potabilă şi 19% pentru canalizare – epurare ape uzate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Foarte frumos….unii traiesc ca in Occident si altii ca in lumea a 3-a…..într-adevăr echitabil!!!

  2. Compania Apa Brasov- compania catorva familii , a rudelor si a aginilor acestora! Articol incomplet! Trebuie sa extindeti: sot- sotie- copii- partenerii copiilor, veri, cumnati, nepoti, fini, nasi, cumetrii, etc.
    O sa descoperiti ca – i cala Bran, inainte de Revolutie. Toti sunt neamuri!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*