Stiri Brasov, Timp liber

Certificat de urbanism pentru pista de biciclete futuristă care va lega zona Poienelor de Centrul Civic

În vederea realizării unei piste de biciclete futuriste care să lege zona Poienelor de Centrul Civic și presupune inclusiv amenajarea unor pasaje suspendate peste două intersecții, Primăria Brașov a obținut recent certificatul de urbanism necesar autorizării construcției. Proiectul este în curs de conturare de către consultantul Hentza Business SRL din Bucureşti în schimbul sumei de148.750 lei cu tot cu TVA.

Acest proiect face parte din strategia privind optimizarea transportului cu bicicleta în municipiul Brașov și în acest sens ar urma să fie accesată o finanțare nerambursabilă.

Pasajele suspendate vor fi utilizate și pentru traficul pietonal

Traseul luat în calcul pentru amenajarea acestei piste futuriste este capătul de linie de la Poienelor – Strada Minervei – strada Crinului – Bulevardul Gării – Gară – Bulevardul Victoriei – Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Camera de Comerţ și are o lungime de 5,5 km. Cele două pasaje suspendate circulare pentru cicliști ar urma să fie amenajate în intersecțiile de la Calea București-Poienelor-Saturn și de la Gară. „Pasajele vor prelua traficul pietonal, astfel încât în sensurile giratorii ar rămâne doar circulaţiei auto. Pasajele vor dispune de trasee separate pentru biciclete şi pietoni. Acestea vor avea un aspect arhitectural adecvat, vor supratraversa sensurile giratorii la o înălţime de aproximativ 6 m, iar lăţimea pietonală şi pentru biciclişti va fi de 5,5 m. Accesul se va face prin intermediul rampelor – pentru biciclişti şi a scărilor rulante şi al lifturilor – pentru pietoni”, în conformitate cu detaliile temei de proiectare. Totodată, edilii vor ca pista să fie delimitată pe anumite tronsoane de traficul auto, cum ar fi de exemplu, pe B-dul M. Kogălniceanu, printr-o zonă verde.

De asemenea, în cadrul acestui proiect ar urma să fie amenajate și două puncte de bike-sharing, unul la Poienelor, iar celălalt în Centrul Civic.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*