Imobiliare, Stiri Brasov

Fostul senator PDSR Ioan Seche a vândut anul trecut locuințe de peste 5,4 milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Subcetate Apartamente, controlat de fostul senator PDSR (în prezent PSD)Ioan Seche, care construiește două complexuri rezidențiale în comuna Sânpetru, ambele sub brandul Green Residence, a avut anul trecut afaceri de 25,24 milioane de lei (5,4 milioane de euro), profitul net înregistrat fiind de 6,76 milioane de lei (1,45 milioane de euro), arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Seche a fost director al Fabricii de Autocamioane până în 1990. Apoi a înfiinţat compania Prems, care activa în domeniul pieselor de schimb pentru autoturisme şi autocamioane, preluând apoi şi societatea Metaloplast. Seche a desfăşurat afaceri şi în media, înfiinţând televiziunea Canal P+, vânduă în 1998 către (pe atunci) senatorul Aristotel Căncescu. Mai nou, televiziunea se numeşte Mix şi face parte din trustul cu acelaşi nume.

În 2004 a încercat să cumpere şi societatea Hidromecanica, prin intermediul firmei Fin Ivar. Ultima afacere a familiei Seche a fost vânzarea, în 2007, a pachetului majoritar de acţiuni al societăţii Fabrica de Scule Râşnov SA pentru 5,68 milioane de lei (1,82 milioane de euro la ora respectivă). Familia Seche cumpărase fabrica în 2001, când Ioan Seche era senator. După vânzarea companiei, familia Seche a devenit extrem de discretă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*