Imobiliare, Stiri Brasov

Noile ansambluri rezidențiale ar putea fi obligate să se branșeze la termoficarea centralizată. Brașovenii care au centrale proprii riscă impozite mai mari pe locuințe

Una dintre măsurile propuse de Planul privind îmbunătățirea calității aerului din municipiul Brașov îi vizează și pe deținătorii de centrale termice de apartament, care sunt considerate un factor de poluare, deoarece contribuie la creșterea emisiilor dioxid de carbon, cât și la particule în suspensie.

Astfel, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, una dintre măsurile care s-ar putea impune pe viitor în conformitate cu recomandările făcute de specialiștii care au realizat acest plan, ar fi aceea de a-i obliga pe dezvoltatorii imobiliari să renunțe la instalarea de centrale de apartament. „Una dintre propuneri este ca prin noul Planul Urbanistic General să fie prevăzută obligativitatea ca noile ansambluri rezidențiale să fie deservite de centrale de cvartal sau de bloc sau să fie racordate la sistemul centralizat de termoficare”, a explicat Toarcea. Totodată, acesta a mai adăugat faptul că este posibil ca și impozitele pe locuințe să crească în cazul celor care au centrale proprii pe gaz, iar cei care folosesc, de exemplu energia electrică, să aibă parte de unele facilități.

Investiții în sistemul de termoficare

Reprezentanții Primăriei recunosc însă că trebuie să își îmbunătățească strategia de convingere a populației pentru a se branșa sau rebranșa la sistem centralizat. „În vederea reducerii poluării, dar și pentru a crește eficiența sistemului centralizat de termoficare se vor continua investițiile în modernizarea centralelor termice de cvartal și dotarea acestora cu arzătoare care au emisii reduse. „Dacă implementăm această măsură, emisiile de dioxdi de carbon se reduc cu 2 tone pe an”, a punctat Toarcea.

Nu în ultimul rând, o altă măsură recomandată de specialiști pentru a avea un aer mai curat ar fi aceea de a interzice încălzirea cu alți combustibile în cazul locuințelor care sunt în zone racordate la rețeaua de gaze natruale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Dacă îi iese lui georgel isi dublează averea

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*