Opinii, Stiri Brasov

Furca lui Alghiuță: Nu mergeţi cu Dragnea la baie! Puteţi lua sinceritate…

Domnul Dragnea, înconjurat de microfoane, dându-şi ochii peste cap, seamănă cu o Messalină aşteptând sfârşitul unei orgii. Celebra împărăteasă romană, avidă de putere, bani şi domenii, dar şi de plăceri perverse, a obsedat timp de secole pictori şi sculptori celebri. Aceeaşi fascinaţie o au reporterii televiziunilor româneşti pentru experimentatul politician. Şi cum să nu fi captivat de aşa spectacol!

Viclenia ochilor, mascată de pleoapele pe jumătate căzute şi colecţia de grimase dintre cele mai diverse nu-i pot ascunde plăcerea aproape orgasmică de a se afla în centrul atenţiei.

Dar, din păcate, nu întotdeauna iese bine. Şi atunci se enervează.

Ca şi cum totul, până la întrebarea nepotrivită, ar fi fost doar o simulare, îşi strange ochii, apoi, cu o mină serioasă, îşi începe răspunsul folosind, întotdeauna, cuvântul „sincer”. Iată o scurtă colecţie. „Sincer acum. Chiar nu înțeleg. Cum dracu, dar mi-ajunge totuși”. Sau „sincer vorbind, acum am văzut pe bandă la un post de televiziune această informație”. Sau „aceasta tragedie, vreţi să o folosiţi într-o chestiune politică, sincer?”. Sau, chiar de la tribuna unui congres, „îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcția de președinte al partidului”.

Însă culmea sincerităţii a fost atinsă de şeful pesedist atunci când a invitat un fotoreporter în baie, ca să-l pozeze mai bine.

O poveste veche, de pe la începuturile democraţiei, arată cât de departe merge sinceritatea într-o relaţie dintre un politician şi un ziarist. Pe atunci, un deputat avea obiceiul, atunci când era încolţit de întrebări, să-şi bage mâna dreaptă pe sub sacou, în dreptul inimii, şi să te privească cu nişte ochi de fecioară neprihănită. „Sincer îţi spun…”, încerca să te convingă, indiferent cât de sfruntat te minţea.

Ca şi în ziua de azi, plăsmuirile politicienilor erau pe cât de multe, pe atât de uşor de trecut cu vederea. Mai greu de ignorant era secretara deputatului. O femeiuşcă trecută binişor de 30 de ani dar care arăta foarte„apetisant”. Atrăgea ca un magnet privirile masculine. În timp ce ducea cafelele de colo-colo pe la conferinţele de presă, răspândea în jur un miros de parfum ieftin cu efecte erotice devastatoare. Purtarea ei frivolă, chicotitul permanent şi rochiţa transparentă, indecent de scurtă, îi făcea pe gazetarii vremii să nu-şi dezlipească ochii de pe sinuozităţile sale. Cei din prezidiu, mult mai sobri, se străduiau să privească fix masa din faţa lor. Doar ochii deputatului urmau conturul unduitor al feselor secretarei. De aceea, atunci când a văzut mâna ziaristului care îl bălăcărise în fel şi chip în gazetă că se plimbă prin locurile în care-şi aţintise privirea, l-a urât cât se poate de sincer.

Până într-o bună zi când, din întâmplare, s-a reîntâlnit cu marele lui duşman în anticamera unui cabinet medical. La Dermato-Venerice. Au înţeles din priviri că problema lor avea aceeaşi cauză. Atunci, pentru prima oară, au reuşit să-şi vorbească sincer.

Astăzi, toţi apărătorii lui Dragnea, nu puţini, din presă şi politică, caută să ne convingă de onestitatea şi buna lor credinţă. Pe multi îi cunosc şi, de aceea, încerc un sentiment de ruşine când le văd argumentele. Lor vreau să le transmit, fără alte ocolişuri: domnilor şi doamnelor, v-aţi umplut de sinceritate!

 

Text și desen de Alexandru Ghiza

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*