Imobiliare, Stiri Brasov

Apartamentele din Brașov s-au scumpit cu 8,9% în ultimele 12 luni. Proprietarii sunt dispuși să lase la preț în limita a 3% din valoare

Brașovul a avut parte și în trimestrul trei de cele mai mari scumpiri în domeniul imobiliar dintre marile orașe din țară, anunță imobiliare.ro.

„Aici, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente s-a majorat cu 1,7% în decursul a trei luni, ajungând la o valoare de 1.060 de euro pe metru pătrat util (de la 1.040 de euro pe metru pătrat util). În acest context, oraşul de la poalele Tâmpei depăşeşte Clujul în ceea ce priveşte diferenţele de preţ la 12 luni, cu un avans de 8,9%. Faţă de anul 2008, însă, apartamentele din Braşov continuă să fie cu aproximativ un sfert (25,9%) mai ieftine”, se arată în comunicat.

Totodată, tendinţa generală de încetinire a creşterii preţurilor locuinţelor poate fi pusă pe seama stabilizării pieţei rezidenţiale, în contextul temperării apetitului pentru achiziţii. „Astfel, potrivit datelor, cererea pentru proprietăţi rezidenţiale (apartamente, dar şi case) din marile oraşe ale ţării se situa, trimestrul trecut, la un nivel cu 2% mai mic faţă de perioada similară din 2017. Diminuări ale apetitului pentru achiziţii au avut loc în majoritatea cazurilor: -18% în Constanţa, -9% în Iaşi, -7% în Braşov şi, respectiv, -3% în Timişoara”, se arată în comunicat.

În aceste condiţii de piaţă, marjele de negociere practicate pe segmentul apartamentelor au fost mai mari în al treilea trimestru din 2018 decât în perioada similară din 2017 în majoritatea marilor oraşe analizate. Dintre centrele regionale cu un preţ mediu de peste 1.000 euro/mp pentru apartamentele disponibile spre vânzare, Craiova se distinge prin cea mai mare marjă de negociere, respectiv 4,5% în T3 2018. Spre comparaţie, în perioada similară a anului precedent, acelaşi indicator se situa la o valoare de 2,4%.

Vânzătorii din Bucureşti, pe de altă parte, sunt dispuşi să lase la preţ 3,4% (faţă de 3,3% în T3 2017), precum cei din Braşov (faţă de 3,1% în urmă cu 12 luni).

În Timişoara şi Cluj-Napoca, marja de negociere acceptată de proprietari se situează la un nivel apropiat, anume 2,6% şi, respectiv, 2,5% (comparativ cu 2,2% şi, respectiv, 2,1% în perioada similară din 2017).

În Constanţa, pe de altă parte, flexibilitatea vânzătorilor când vine vorba de preţuri s-a mai diminuat în 2018, ajungând la un nivel de 2,2% în trimestrul al treilea (faţă de 2,8% în urmă cu un an).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*