Social, Stiri Brasov

S-a lansat licitația pentru proiectarea Polivalentei de 10.000 de locuri, pe model Cluj. Se dorește organizarea unor competiții olimpice

Marţi, 29 octombrie 2018, a fost publicat anunţul de participare (cu nr. CN 1005823) privind elaborare studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru ,,Construire Complex Multifuncţional – Sală Polivalentă”.

,,Marţi am postat pe SICAP anunţul de licitaţie pentru elaborarea SF-ului şi a proiectului tehnic pentru construirea sălii polivalente de la fostul stadion Municipal. Am pregătit cu multă atenţie această procedură, pentru a fi siguri că nu vor exista piedici în derularea acestei licitaţii, dar şi pentru a ne asigura că vom avea un proiect care să fie implementat în cele mai bune condiţii, mai ales că am beneficiat şi de experienţa celor din Cluj, singurii din România care au mai construit o astfel de sală. Din acest punct de vedere, pot spune că avem un avantaj, pentru că acum ştim care sunt greutăţile care pot apărea în timpul realizării unui astfel de proiect. Un alt avantaj al Braşovului este suprafaţa generoasă de care dispune pentru construirea acestei săli – vorbim de aproximativ 10 hectare – astfel că avem o flexibilitate mai mare în elaborarea proiectului, dar şi în amenajările exterioare, plecând de la parcări şi ajungând la zone verzi, zone de promenadă, terenuri de sport în aer liber. Proiectantul va trebui să ţină seama de faptul că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel olimpic, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale sau sociale. Sper să finalizăm cât mai repede licitaţia pentru SF şi proiectare, astfel încât să putem avea un termen clar pentru realizarea acestui proiect. Este un proiect care va aduce beneficii vieţii sportive şi culturale din oraşul nostru, economiei şi statutului de oraş turistic al Braşovului, iar aceste lucruri vor fi benefice pentru fiecare braşovean”, a declarat primarul George Scripcaru.

 

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 decembrie 2018, orele 15.00, urmând a se desfășura o licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel mai un raport calitate-preț. Componenta financiară va avea un aport de 40%, în timp ce experiența va conta în raport de 24%. Restul celor 36% în procedura de atribuire va fi reprezentat de metodologia adecvată de implementare a contractului, precum și de planificarea resurselor umane și a activităților.

Valoarea estimată a acestei proceduri este de 3,375 milioane de lei plus TVA, iar durata de execuție se ridică la 9 luni.

 

 

 

 

 

Detalii temă de proiectare:

Soluţia propusă

Prin tema de proiectare se solicită realizarea unei săli multifuncţionale cu scopul de a oferi o dotare modernă pentru organizarea de evenimente sportive în sală, concerte, congrese şi alte evenimnete culturale, pe amplasamentul fostului Stadion municipal, în zona de nord a municipiului Braşov, strada Cristianului.

Pe terenul studiat se prevăd următoarele construcţii:

Sală polivalentă cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor şi activităţilor culturale, cu respectarea regimului de înălţime precizat în CU şi cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de evenimente. Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile Federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi organizate, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivel Liga Campionilor sau Jocuri Olimpice.

Parcare amenajată la subsol si la nivelul solului.

Amenajare exterioară – zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.

 

LUCRĂRI DE AMENAJARE EXTERIOARĂ

Spaţiile din afara Sălii polivalente vor fi tratate într-un Studiu peisagistic care va cuprinde amenajarea zonelor verzi, a zonelor de promenadă, recreere, odihnă, piste de biciclete etc.

Având în vedere suprafaţa generoasă pusă la dispoziţie pentru amenajarea complexului multifuncţional, Studiul de fezabilitate va prevedea şi o zonă de recreere prin amenajarea unor terenuri de baschet, tenis, volei, footbal în aer liber, zone de promenadă, pistă de biciclete, spaţii de joacă pentru copii, parcaje pentru biciclete etc.

Se vor executa lucrări de amenajare exterioară si se vor executa lucrări de refacere a carosabilului, trotuarelor şi aleilor din zona afectată de şantier. Se va prelungi pista de biciclete existentă în zonă.

Se vor amenaja drumuri noi de acces pentru toate autovehiculele în functie de necesităţi.

Polivalenta care va fi construită în locul Stadionului Municipal, copy-paste după cea din Cluj. Primăria bagă 4 milioane de lei în proiectarea unei săli cu tribune glisante și fațade multimedia

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*