Social, Stiri Brasov

Elevii Liceului de Muzică din Brașov vor fi ctitori ai Catedralei Mântuirii Neamului. Aceștia vor susține un concert caritabil pentru construirea lăcașului de cult

Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Brașov organizeză, sâmbătă 10 noiembrie, un concert caritabil la Sala Patria, susținut de către elevi, foști elevi și profesori ai acestuia. Scopul evenimentului ce va avea loc la ora 15:00, este de a strânge fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Spectatorii și donatorii vor fi desemnați ctitori ai lăcașului de cult, iar muzicienii care vor susține concertul vor primi o diplomă oficială care va atesta titlul lor de ctitori ai Catedralei Mântuirii Neamului.

Liceul Vocațional de Muzică Tudor Ciortea, instituție cu activitate prestigioasă de aproape șapte decenii, s-a remarcat în acest răstimp prin formarea profesională a multor generații de muzicieni dintre care amintim câteva mari personalități artistice: Mihaela Ursuleasa, Mariana Nicolesco, Cristian Mandeal, Horia Mihail și mulți alții.

„În an centenar ne-am gândit să realizăm împreună cu Protopopiatul Brașov un amplu Concert Caritabil susținut de către elevi, foști elevi și profesori ai Liceului nostru, intitulat Tineri muzicieni brașoveni susțin construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Spectatorii și în același timp, donatorii sunt creștini din Protopopiatul Brașov care se alătură demersului nostru în a cunoaște activitatea noastră artistică și în același timp să devină alături de noi, ctitori ai unui locaș de închinăciune dorit cu mare ardoare încă de către înaintașii noștri de peste un secol. Acesta este un dar al Liceului nostru pentru eternitate!

Muzicienii brașoveni vor încânta publicul cu piese religioase, muzică din repertoriul universal, dar și din repertoriul tradițional românesc. De asemenea, pe scenă va fi și Cvintetul Anatoly. La acest concert se anunță prezența Părintelui Mitropolit Dr. Laurețiu Streza.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Dar nu mai bine ar canta si face un Liceu de muzica al lor, sa nu mai stea in chirie?!
    Sau ar trebui un spital sau azil de batrani. Ar fi mai util, s-au facut biserici multe si pe Dumnezeu il avem si in suflet, nu la popii corupti si avari dupa Bani, multi bani, atata stiu.

  2. Pingback: Elevii Liceului de Muzică din Brașov susțin printr-un concert construirea Catedralei Mântuirii Neamului - Basilica.ro

  3. Concerte pentru Biserica… Cu atitudinea asta o sa ajungeti mari cantareti la Taraf TV. Felicitari!!

  4. Felicitari pentru efortul vostru! Banii obtinuti ar putea fi folositi in scopuri mai utile! Acea catedrala e un sac fara fund!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*