De Ziua Mondială a Economisirii, brașovenii și cei din localitățile învecinate sunt invitați să își unească forțele cu mii de români din toate colțurile țării pentru a stabili un nou record al României: cea mai mare lecție de educație financiară din lume. Miercuri, 31 octombrie, la ora 10:30, Universitatea Transilvania, Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național Mesota, Centrul Cultural Reduta se alătură celor peste 61 locații din țară care dau startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani, care îi vor învăța pe cei prezenți cum să își gestioneze veniturile, pentru că independența financiară se învață.
Înscrierile la eveniment se pot face online, prin selectarea celei mai apropiate săli de curs și completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Reprezentanții desemnați de Guinness World Records și BCR se vor afla miercuri în cele patru locații din Brașov pentru a supraveghea evenimentul, al cărui regulament poate fi găsit în toate locațiile implicate în proiect, dar și online, pe site-ul programului.
Educatia financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează. Tocmai de aceea, anul acesta vom sărbători Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care își unesc forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Contăm pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că, atunci când noi avem încredere în forțele noastre, putem reda României încrederea în forțele ei, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.
Un copil trebuie să facă, la un moment dat, diferența dintre dorințe și nevoi. Cred că acești primi pași în educația financiară, trebuie transmiși asemeni unui basm. Cu morală… Marius Cisar, Manager, Centrul Cultural Reduta
Suntem bucuroși să ne implicăm în proiectele educaționale ambițioase pentru elevii noștri, mai ales în cele care le vor fi de folos în viață, precum educația financiară. Să aibă noțiunile de bază și să știe să-și administreze un buget este vital pentru ei, astfel că toate liceele au înțeles acest lucru și au răspuns pozitiv solicitării noastre de a ne implica în acțiunea de educare informală. Credem că Școala de Bani este un curs necesar a fi ținut înca de la cele mai fragede vârste, a declarat Ion Negrilă, Inspector Școlar General Adjunct, ISJ Brașov
Ne face plăcere să fim alături de un partener important al nostru – BCR, la o amplă acțiune, demnă de Cartea Recordurilor, ce vizează educația, mai precis educația financiară. Această latură educativă, poate aparent mai puțin considerată de către mulți dintre noi, poate influența esențial evoluția în viață a tinerilor studenți din prezent, deschizându-le calea spre stabilitate și succes pe plan financiar, spune Prof. dr. ing. Daniel Munteanu, Prorector Studenti și legatura cu mediul economic și socio – cultural Universitatea Transilvania
Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în Statele Unite și a numărat 5,624 participanți. Programul de educație financiară Școala de Bani, dezvoltat de BCR, își propune să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment ce va avea loc simultan în 25 de orașe din întreaga țară.
Tinerii din zilele noastre au probleme tot mai mari în a-și administra veniturile și a înțelege aspecte fundamentale în gestionarea financiară proprie, acest subiect nefiind discutat la nivelul la care ar trebui în școli, neacordându-i-se importanța pe care o are de fapt și neexistând o educație în acest sens, dorim să aducem în atenția publică această problemă și să venim în ajutorul studenților. Prin programul Școala de Bani, alături de BCR, vom lua parte la cea mai mare lecție de educație financiară din lume, sperând cu ajutorul organizațiilor noastre membre din centrele universitare din întreaga țară, să aducem o schimbare și în aceast segment educațional. – Petrișor Tucă, Președinte Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.