Stiri Brasov

Polivalenta care va fi construită în locul Stadionului Municipal, copy-paste după cea din Cluj. Primăria bagă 4 milioane de lei în proiectarea unei săli cu tribune glisante și fațade multimedia

Edilii brașoveni au obținut încă de la sfârșitul anului trecut certificatul de urbanism necesar amenajării unei săli polivalente cu 10.000 de locuri în locul fostului Stadion Municipal. După ce s-au depășit o serie de etape birocratice, acum, s-a ajuns și la partea efectivă de întocmire a proiectului.

Astfel, reprezentanții Primăriei Brașov au transmis spre validare oficialilor de la Achiziții Publice documentația necesară lansării procedurii de licitație publică în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. În conformitate cu estimările edililor, costul realizării acestora este de 4.016.250 de lei, inclusiv TVA, iar după ce contractul va fi adjudecat, proiectantul va avea un termen de 9 luni ca să le întocmească.

Pe modelul de la Cluj

Primarul George Scripcaru a precizat că un model pentru acest proiect este sala polivalentă construită la Cluj, reprezentanții municipalității brașovene mergând deja la Cluj pentru a se informa cu privire la modul în care se va putea realiza un astfel de proiect la Brașov. Clujul a investit în complexul polivalent peste 20 de milioane de euro, iar în ceea ce privește finanțarea, edilii brașoveni iau în calcul mai multe variante: finanțarea prin intermediul Companiei de Investiții, accesarea de finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană sau construcția cu fonduri proprii.

În conformitate cu tema de proiectare, ar urma să fie realizată o sală multifuncţională cu scopul de a oferi o dotare modernă pentru organizarea de evenimente sportive în sală, concerte, congrese şi alte evenimnete culturale. „Aceasta va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile şi cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive, concerte şi alte activităţi. Capacitatea exacta a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile Federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizeaza a fi organizate, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivel Liga Campionilor sau Jocuri Olimpice”, este principala cerință a edililor pentru proiectant. Pe de altă parte, fiind vorba de o sală polivalentă, care presupune desfăşurarea diverselor competiţii sportive  dar şi a unor evenimente culturale, în interior, aceasta va trebui să fie cât mai „flexibilă”. Pentru a se atinge acest obiectiv, specialiştii au propus prin tema de proiectare realizarea unor „tribune glisante” în zonele inferioare.

Un design modern cu multe panouri multimedia pe fațadă

În ceea ce privește amenajarea fațadei noii săli, se vor utiliza soluţii tehnice integrate într-o compoziţie neconvenţională aptă să promoveze o plastică contemporană. „O componentă definitorie a conceptului general al faţadei vor fi panourile multimedia destinate proiecţiilor video incluse în imaginea de ansamblu. Acestea vor fi dispuse şi orientate atât către circulaţiile şi spaţiile pietonale exterioare din amplasament, dar şi pe direcţiile cu mare vizibilitate. Sistemul de faţadă multimedia va integra construcţia în trend-ul outdoor-ului digital spectacular, concept promovat în colajul urban contemporan datorită dinamicii şi versatilităţii generate de avansul tehnologic şi a implicitei componente financiare. Panourile multimedia Led High Definition, capabile să primească atât semnal video, cât şi o programare a culorii luminii vor fi montate la nivelul planului faţadei”, se mai precizează în tema de proiectare.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Pingback: S-a lansat licitația pentru proiectarea Polivalentei de 10.000 de locuri, pe model Cluj. Se dorește organizarea unor competiții olimpice - Biz Brasov

  2. Pingback: Patru firme se luptă pe cei 3,375 milioane de lei puși la bătaie de Primărie pentru proiectarea Sălii Polivalente din Bartolomeu - Biz Brasov

  3. liviu de Brasov

    Da, se apropie primavara electorala! ” Sapati orasul, faceti licitatii, sa para ca muncim” . Edilul tipic de rahat! Aia din Bucuresti aduc ofertele cu Otokarele? Vin din BZ sau de la TelDrum?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*