Pentru a crește atractivitatea centrului istoric al Brașovului, Primăria Brașov va face o serie de schimbări în ceea ce privește traficul din oraș. Astfel, edilii au luat decizia de a înființa o stație specială pentru autocare în zona centrală, dar și de a crea un loc de garare special pentru acestea în zona fostului Stadion Municipal. Decizia a fost luată în vederea transfomării Aleii Tiberiu Brediceanu de Sub Tâmpa într-o zonă pietonală, de promenadă. Totuși, pentru a asigura îmbarcarea și debarcarea turiștilor din autocare, pe strada Lungă, în locul unei porțiuni din parcarea de partea dreaptă a tronsonului din strada Lungă, din dreptul fostului Cinema Astra, a fost amenajată o stație specială de autocare. Mai trebuie însă finalizată noua parcare de autocare de la Municipal, care va fi definitivată în următoarele săptămâni.
„Având în vedere că aleea de Sub Tâmpa s-a transformat dintr-o alee de promenadă într-o imensă parcare atât pentru autocare, cât și pentru mașinile mici, dar și faptul că debarcarea turiștilor din autocare se face direct pe stradă, cum ar fi pe Mureșenilor, Nicolae Bălcescu sau Eroilor, ceea ce încurcă traficul, am început să facem o serie de amenajări pentru a crea un spațiu adecvat îmbarcării și debarcării turiștilor, cât mai apropiat de zona centrală. Acesta va fi în apropiere de Livada Poștei, după care autocarele vor merge în parcarea de la Stadionul Municipal, care este în curs de amenajare lângă terminalul RATBV și autogara internațională de la Stadionul Municipal. Parcarea va fi iluminată și va avea toate dotările. Turiștii se vor îmbarca tot din stația specială din zona Livada Poștei, iar autocarele nu vor mai avea acces în zona centrală. Din stația de autocare turiștii vor avea posibilitatea să meargă în centru pe jos sau, în sezonul de vară, cu autobuzul turistic”, a precizat primarul George Scripcaru.
O altă parcare devine zonă de promenadă
Totodată, o altă zonă care urmează să fie redată pietonilor este și piațeta din spatele imobilului cu numărul 27 din Piața Sfatului. Acum, pentru a pune zona în valoare, reprezentanții Primăriei au obținut certificatul de urbanism necesar pentru înlocuirea pavimentului de bazalt, dar și pentru a deschide accesul pietonal către aleea de promenadă de După Ziduri. Intenția municipalității este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval și cu cât mai multe zone pietonale, iar această zonă era printre ultimele care nu făceau deloc cinste zonei istorice a orașului de la poalele Tâmpei.
Un comentariu
Hmm ….ce sa spun , oare sunt atatia copii , sa transformam tot centrul intr-un loc de joaca pentru copii ? Sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi , eu iubesc copii si consider ca trebuie sa le asiguram conditii necesare ! Totusi intreb , oare nu depasim masura in detrimentul altor activitati ? Locuri de joaca pentru copii , Aleea Sub Tampa 1 KM , Parcul Central , Livada Postei , Piata Sfatului , Parcul Saguna , La Posta ……toate inghesuite la cativa metrii unul de celalalt . Eu spun ca o fi bine dar ….oare nu ar trebui si locuri amenajate pentru activitati culturale ?