Angajatorii aflaţi în căutare de consultanţi fiscali cer de la candidaţi să aibă studii economice superioare finalizate, să cunoască una sau două limbi străine la nivel avansat şi să fie membri ai Camerei Consultanţilor Fiscali.
Un consultant fiscal cu o experienţă cuprinsă între 6 şi 10 ani câştigă, în medie, 6.215 lei net pe lună, arată datele Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de platforma de recrutare online eJobs România.
Cel mai bine plătiţi sunt consultanţii fiscali din Bucureşti, ale căror salarii depăşesc media naţională cu aproximativ 300 de lei şi ajung până la 6.528 de lei. Pragul de 6.000 de lei mai este trecut doar de angajaţii din Timişoara (6.138 de lei), Cluj şi Oradea (ambele cu 6.072 de lei), însă nici în celelalte oraşe mari din ţară câştigurile nu sunt cu mult mai mici. Astfel, consultanţii fiscali din Braşov şi Sibiu încasează, lunar, salarii medii nete de 5.937 de lei, cei din Constanţa, Buzău şi Galaţi au venituri lunare de 5.955 de lei, în timp ce la Ploieşti, unul dintre cele mai atrăgătoare puncte de interes pentru investitori, câştigurile depăşesc uşor pragul de 5.900 de lei, potrivit Paylab.
Angajatorii aflaţi în căutare de consultanţi fiscali cer de la candidaţi să aibă studii economice superioare finalizate, să cunoască una sau două limbi străine la nivel avansat şi să fie membri ai Camerei Consultanţilor Fiscali. Odată angajaţi, aceştia trebuie să ofere consultanţă fiscală în domeniul taxelor directe şi indirecte, să ofere asistenţă fiscală departamentului de contabilitate, dar şi să participe la misiuni de audit fiscal şi due dilligence.