Imobiliare, Stiri Brasov

Ce factori decid achiziția unei locuințe

Cele mai căutate beneficii la achiziţia unei locuinţe sunt discounturile, urmate de accesul la transport. Atunci când cererea de achiziţie pentru locuinţe este ridicată, iar oferta scăzută, extra beneficiile şi discounturile acordate de dezvoltatori sunt extrem de reduse, aproape inexistente.

Cererea, oferta şi calitatea construcţiilor reprezintă principalii factori care influenţează oscilaţiile de preț. Iar dacă la creşterea preţurilor, dezvoltatorii reacţionează destul de prompt, la scăderi există o perioadă mai mare de ajustare. În acest sens, beneficiile şi bonusurile sunt folosite, de multe ori, ca primă linie de atac la o stagnare a cererii.

Printre cele mai importante schimbări în abordarea ofertei, prin care dezvoltatorii s-au remarcat în ultima perioadă, sunt calitatea construcţiei, introducerea materialelor cu un foarte bun factor energetic, a elementelor de smart homes încă din oferta iniţială, construcţia de case active şi pasive, precum şi dezvoltarea infrastructurii din ansamblu fără ajutor extern de la autorităţi.

Procentul clienţilor care achiziţionează locuinţe în scop investiţional a înregistrat o uşoară temperare, ajungând la un procent de 10-15% în prezent. Profilul unui astfel de cumpărător este în general un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, cu venit mediu sau peste medie, care este interesat de o paletă mai mare de locuinţe.

Motivele care au încurajat efectuarea unei achiziţii în scop investiţional în ultimii ani au fost nevoia – în general cea a parinţilor de a investi în locuinţe pentru copii, oportunitatea – exploatarea prin închiriere a locuinţelor în marile centre universitare, stabilitatea macro-financiară, nivelul dobânzilor şi mai ales raportul dintre cerere şi ofertă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*