Stiri Brasov, Timp liber

18 tineri vor recita la Festivalul de poezie contemporană, dedicat regretatului poet și profesor Andrei Bodiu

Vineri și sâmbătă, Facultatea de Litere a Universității Transilvania vă invită la Festivalul de poezie contemporană „Poeții tineri”. Festivalul îi este dedicat poetului și profesorului Andrei Bodiu, care, prin viziune, prin apetență pentru dialog și prin capacitatea de a aduce împreună oameni care întruchipează perspective și viziuni diferite, a contribuit în mod esențial la definirea specificului școlii noastre de literatură. L-am numit „Poeții tineri”, după un poem de-al lui din volumul Firul alb, ultima carte pe care a publicat-o, în 2014. Poeții buni sunt oricum mereu tineri.

Centrul Multicultural și Tipografia, gazdele evenimentului

Festivalul se va desfășura în două spații culturale importante ale Brașovului începând de vineri, de la ora 17:00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și continuând sâmbătă, de la ora 18:00, în cafeneaua Tipografia.

Festivalul va reuni 18 poeți și poete din România și din Republica Moldova care reprezintă diferite centre și școli literare active astăzi: Romulus Bucur, Ruxandra Cesereanu, Svetlana Cârstean, Caius Dobrescu, Andrei Dósa, Anca Dumitru, Anastasia Gavrilovici, Kali Ágnes, Claudiu Komartin, V. Leac, Ioan Moldovan, Radu Nițescu, Ruxandra Novac, Marius Oprea, Simona Popescu, Merlich Saia, Liviu Ioan Stoiciu și Veronica Ștefăneț.

Seara de vineri, se va încheia cu performance-ul de dans, muzică și poezie Darknet al trupei Biofilm, iar pentru sâmbătă, de la 21:00, producătorul de muzică George Pandrea ne pregătește un nou dj set inspirat de poemul care dă titlul festivalului.

Proiectul este finanțat din bugetul Municipiului Brașov. Partenerii acestui festival sunt PEN România, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Tipografia, AvanpostCulturalTipografia, Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets, Crevice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*