Social, Stiri Brasov

Toma Dorel rămâne sub control judiciar. Instanța i-a respins și cererea de a reveni în fotoliul de primar

Un judecător de drepturi și libertăți al Curții de Apel Brașov a pronunțat sentința în ceea ce privește menținerea măsurii controlului judiciar în cazul fostului edil din Ghimbav, Dorel Toma, scrie BrașovTV.

Măsura preventivă a fost păstrată în cazul inculpatului, printr-o decizie a Tribunalului, pe care însă, Dorel Toma a contestat-o. Curtea de Apel nu i-a dat câștig de cauză inculpatului, ci a decis, astăzi, să mențină măsura controlului judiciar. Sentința este definitivă, așa cum este și hotărârea prin care magistrații au stabilit că Dorel Toma nu are voie să se întoarcă la conducerea Primăriei Ghimbav. Toma le-a cerut magistraților să-i ridice măsura controlului judiciar, dar și să-i permită să dețină, din nou, funcția de primar. Judecătorii au respins, definitiv, ambele cereri. Astfel, conducerea Primăriei din Ghimbav este asigurată, în prezent, de viceprimarul Ionel Fliundra.

Dorel Toma și alți 4 inculpați au fost cercetați penal, de la finele lunii aprilie, iar în prezent sunt trimiși în judecată pentru fapte de corupție. În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de foști responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*