Economic, Stiri Brasov

Prețul activelor CET Brașov a scăzut de la 36 de milioane de euro la doar 15 milioane de euro

Info Dip Insolvecncy, lichidatorul companiei CET Brașov, fostul furnizor de agent termic din municipiul Brașov, a demarat azi o nouă serie de licitații pentru vânzarea acticelor CET Brașov. Lichidatorii au împărțit activele în opt pachete, prețul total ala cestora fiind de 15,057 de milioane de euro. Cel mai scump pachet este cel de Turbine – Cazane, scos la vânzare cu 7,817 milioane de euro.

În urmă cu cinci ani, prețul activelor CET Brașov era de 35 de milioane de euro.

Datoriile companiei CET (Centrala Electrică de Termoficare) Braşov SA se ridică, potrivit datelor publicate de lichidatorul Info-Dip Insolvency SPRL, la 403,215 milioane de lei (aproximativ 88,23 milioane de euro). Mai mult de jumătate din această sumă – aproximativ 290 milioane de lei – sunt datorii faţă de bugetul statului. Creanţele garantate sunt în valoare de 304,709 milioane de lei, în timp ce creanţele bugetare însuşite de debitoare sunt de 33,021 milioane de lei, iar cele chirografare de 65,483 milioane de lei.
Cei mai mari creditori chirografari sunt Hidroelectrica, cu o sumă de 18,724 milioane de lei, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia – 8,187 milioane de lei, dar şi Compania Apa Braşov, care are de recuperat 7,765 milioane de lei.
CET Braşov deţine 86 de hectare de teren în municipiul Braşov şi câteva zeci de clădiri. Firma a fost înfiinţată în 1986 cu scopul de a asigura agentul termic către toate marile foste uzine ale Braşovului, cât şi pentru braşoveni. Odată cu căderea industriei braşovene, agentul termic produs de CET Braşov a devenit tot mai scump, pierderile de pe sistem tot mai mari, fiind nevoie în fiecare an de sume considerabile pentru subvenţionarea producţiei de apă caldă şi căldură. În cele din urmă, Consiliul Local Braşov, unicul acţionar al firmei, a admis insolvenţa acesteia, în acest moment alimentarea cu energie termică fiind preluată de societatea Tetkron, o altă companie a CL Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*