Social, Stiri Brasov, Timp liber

Studiază monedele la Congresul Internaţional de Numismatică, în perioada 11-13 octombrie

Congresul Internaţional de Numismatică a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Lucrările din acest an aunt așteptate să fie studiate de pasionați și vizitatori, în perioada 11-13 octombrie, la Sala mare a Centrului Cultural Reduta. Tema lucrărilor este „100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia”.

În acest an vor participa 65 cercetători, specialişti şi colecţionari în domeniul numismaticii din Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Georgia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, Slovacia  și România, care vor prezenta lucrări din domeniul numismatic, acoperind o mare arie a istoriei.

Congresul Internaţional de Numismatică este un eveniment ştiinţific internaţional de importanţă deosebită, dată fiind menirea acestuia de a prezenta descoperiri numismatice din România şi din străinătate, precum şi de a promova ştiinţa numismaticii în rândul publicului larg, dar mai ales al tinerilor.

Congresul din acest an este dedicat Centenarului Marii Uniri. Se vor prezenta comunicări în plen şi pe trei secţiuni:

Secţiunea 1: „100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918 şi încheierea primului război mondial”;

Secţiunea 2: „Numismatica antică şi feudală”;

Secţiunea 3: „Numismatica modernă şi contemporană”.

Medalii, plachete, decoraţii, insigne, bancnote, înscrisuri, cărţi, exponate filatelice care amintesc de momente de referinţă în istoria României vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei de la Centrul Cultural Reduta, care va fi deschisă în perioada Congresului.

Intrarea la evenimentul deschiderii de la Sala Reduta este liberă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*