Economic, Stiri Brasov

Noua clădire a Spitalului Sf. Constantin va avea șase săli de operație și două de transplant

Fondurile din sistemul de sănătate trebuie să urmeze pacientul şi nevoile acestuia, în contextul în care există liste de aşteptare de câteva luni pentru ca bolnavii să poată beneficia de intervenţii medicale, susţine Mihai Miron, care controlează grupul Ropharma, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa farma, dar şi spitalul Sf. Constantin din Braşov.

„Sunt intervenţii chirurgicale care se fac în premieră, oamenii se refac mult mai repede, trebuie să facem ceva să poată beneficia cât mai mulţi români de astfel de proceduri“, a spus Miron. El a adăugat că extinde spitalul din Braşov cu circa 11.500 de metri pătraţi, în care vor fi amplasate şase săli de operaţie şi două săli de transplant tocmai pentru că a văzut că există nevoie de servicii medicale pentru pacienţii de pe listele de aşteptare. Astăzi spitalul Sf. Constantin are 92 de paturi. „Am extins investiţia pentru că avem liste de aşteptare care depăşesc două luni, ceea ce în cazul chirurgiei oncologice este deja prea mult“, a mai spus el.

Anul trecut spitalul Sf. Constantin din Braşov, operat de firma Teo Health, a obţinut afaceri de 46,8 milioane de lei, faţă de 37,3 milioane de lei în anul anterior, ceea ce corespunde unei creşteri de 25%.

Ropharma, compania farmaceutică controlată de omul de afaceri Mihai Miron, ce deţine şi producţie şi retail (farmaciile cu acelaşi nume), a raportat în primele şase luni din acest an venituri din exploatare de 176,4 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a ajuns la 2,77 milioane lei, mai mare cu 4% faţă de S1/2017. Grupul Ropharma este unul dintre cei mai mari cinci jucători de pe piaţa de profil.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*