Opinii, Stiri Brasov

Își asumă cineva eșecul minciunilor?

Minciunile aruncate în spațiul public de Coaliția pentru (chipurile) Familie* și partenerii ei – PSD, PNL, Biserica, Cultele – au fost bătute crunt la acest referendum. Aceasta este concluzia pe care eu o trag după eșecul istoric din weekend.

Minciunile

Armatele de homosexuali ce erau imaginate de CpF și ceilați, ce trebuiau să vină să vă fure copiii din casă. Acum se îmbracă, încalță și se îndreaptă spre dumneavoastră. Evident că nu se întâmplă asta și nici nu se va întâmpla asta, pentru că pentru pentru adopția unui copil, altcineva – instituție sau familie – trebuie să-l ofere spre asta. Deci o minciună grosolană, cu un substrat discriminator scârbos, ce a fost refuzată de majoritatea covârșitoare a societății.

În viitorul apropiat ne vom căsători cu animalele. Pentru că, nu-i așa, după ce am terminat de căsătorit cu toate femeile din România (noi, bărbații, nu mă refer la femei) ne vom fi plictisit de ele și vom încerca și cu o capră sau o vită. Cât de realistă e această perspectivă? Niciun om sănătos la cap nu poate accepta că un astfel de mesaj este legitim în agenda publică. Totuși, cei de la CpF și susținătorii lor au considerat altfel.

Pedofilii vor avea dreptul de a face sex cu copiii. Mă simt murdar numai scriind asta. În schimb, propagatorii de mesaje din zona Coaliției pentru (chipurile) Familie au făcut-o sistematic și au murdărit inclusiv autobuzele din Brașov, pe interior cu abțibilduri prin care promovau exact acest argument. Cetățenii probabil s-au considerat jigniți în inteligență, citind acel lucru.

Codul Civil se va schimba in 24 de minute. Sau secunde. Sau ore. Schimbat în sensul în care armatele de homosexuali vor avea voie să se căsătorească. Păi, dragi susținători ai (chipurile) familiei, Codul Civil este o lege organică, ce necesită o majoritate Parlamentară de 50%+1 din membri camerelor reunite să voteze modificarea în sensul “Cuplurile de același sex au dreptul să se căsătorească”. Pentru asta este nevoie de un Parlament modern, populat cu oameni deschiși la minte, susținători ai valorilor europene și nord-atlantice, oameni ce ascultă argumentele științifice și nu cele mistico-religioase propagate de Coaliția pentru (chipurile) Familie.

Familia tradițională este sub un atac constant și virulent, lipsit de fair-play de către comunitatea LGBT. Fals. Familia tradițională este sub atac, dar este sub atac din partea politicilor publice ce fac ca această familie să fie dezbinată de prea multe ori și în prea multe cazuri. Fenomenul plecării tinerilor în celelalte state mai dezvoltate nu este un atac asupra familiei tradiționale? Părinții de copii mici, ce sunt peste tot în Europa la muncă, iar copiii sunt lăsați acasă să-și trăiască copilăria în singurătate, ajungându-se la traume și sinucideri (vedeți epidemia sinuciderilor în rândul copiilor din zona Maramureșului). Acest fenomen să nu fie un atac la fundamentul familiei tradiționale?

Eșecul Coaliției pentru (chipurile) Familie

Oare politicile publice nu ar trebui să se îndrepte înspre dezvoltarea statului, creșterea nivelului de trai și nu ceea ce se întâmplă în ultimii doi ani de zile, de când discutăm numai despre legile justiției, suspicionăm că parlamentarii dau legi pentru șefi de partid, pentru ei sau pentru cunoștințe? Oare nu ar fi important ca întreaga societate să participe la un nou proiect de țară?

Coaliția pentru (chipurile) Familie și toți cei ce i-au susținut vocal în toate mediile, nu sunt interesați de violența domestică ce se petrece doar în familii tradiționale. Nu sunt interesați de politici publice anti-alcoolism, nu sunt interesați de abandonul școlar sau de creșterea nivelului educațional, pentru a nu mai avea aproape jumătate din tineri analfabeți funcțional. Nu, ei sunt interesați de o non-temă, de propagarea disputelor sociale, de producerea de falii în societate, de discriminare și izolare.

Dacă ar fi interesați de câteva teme cu impact pozitiv și le-ar promova în spațiul public, ar avea un suport adevărat din partea societății, ar avea o susținere activă inclusiv din partea mea și a celor ce au boicotat acest referendum. Pentru că nu cei ce s-au dus la vot trebuie stigmatizați în vreun fel de cei ce au boicotat referendumul. Nu. Ci cei ce au fost inițiatorii, partenerii politici și propagatorii de mesaje. Aceștia trebuie arătați cu degetul pentru toată divizarea adusă în societate, pentru minciunile propagate, pentru lipsa de aprecie a valorilor europene la care această țară a aderat voluntar.

Personal mă bucur de rezultat, sunt conștient că națiunea rămâne preponderent conservatoare și nu cred că dintr-o dată este 80% progresistă. Dar mă bucur de faptul că națiunea română în majoritatea ei nu a înghițit propaganda scârboasă a celor ce trebuie să-și asume acest eșec istoric.

Acum Coaliția acuză PSD-ul pentru neimplicare. Înainte de referendum îi acuza pentru implicare. Trageți dumneavoastră concluziile acestei discrepanțe. Întrebarea rămâne, își asumă cineva acest eșec?

 

*Această coaliție nu este pentru familie, din motivele de mai sus, ci doar fură un subiect important ca să-și dea o importanță nemeritată.

**Acest text este o poziție personală a autorului

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*