IT, Stiri Brasov

Francezii de la Atos au lansat primul program de master în cybersecurity din România la Brașov

Gigantul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a investit peste 90.000 de euro în dotarea cu echipamente şi soluţii a laboratorului de securitate cibernetică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (Universitatea Transilvania) din Braşov, acesta fiind dedicat masterului de cybersecurity lansat recent prin colaborarea celor două părţi.

Programul de masterat în securitate cibernetică se adresează tinerilor pasionaţi de IT şi tehnologie şi are o durată de doi ani. Obiectivul acestuia este de a le asigura studenţilor dobândirea de abilităţi şi competenţe pentru o carieră profesională sau de cercetare în domeniul securităţii cibernetice. Pregătirea specialiştilor va avea două componente: teoretică – prezentarea conceptelor de securitate cibernetică, infrastructuri critice, securitate informaţională – şi practică – determinarea ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor de securitate cibernetică şi gestionarea rapidă şi eficientă a sistemelor în cazul unor incidente de securitate.

„Prin lansarea programului de Masterat de Cybersecurity din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov ne dorim să creăm un ecosistem puternic care să se adreseze nevoilor actuale legate de securitatea cibernetică şi, în acelaşi timp, să pregătim specialişti cu abilităţi practice pentru viitor. Noul program vine atât în sprijinul tinerilor IT-işti, prin accesul la noţiuni temenice de securitate cibernetică prezentate de profesori talentaţi si experţi Atos, cât şi în sprijinul angajatorilor, fiind cunoscut faptul că industria de software şi servicii IT se confruntă în prezent cu o lipsă acută de forţă de muncă calificată. Atos şi Universitatea Transilvania din Braşov colaborează de mai mulţi ani şi aveam în plan extinderea  parteneriatului în această direcţie“, a declarat Cătălina Dodu, global presales director cybersecurity Atos şi country manager Atos IT Solutions and Services SRL.

În cadrul parteneriatului cu Universitatea Transilvania din Braşov, Atos îşi aduce contribuţia prin implicarea specialiştilor săi din România şi din străinătate în procesul de predare, dar şi prin crearea unui laborator specializat de Cybersecurity în valoare de peste 90.000 EUR, ce include atât elemente hardware, servere Bull Sequana S pentru virtualizare şi procesări de date, modulul de securitate hardware HSM Proteccio, precum şi componente software specifice domeniului de securitate din portofoliul Atos: Evidian Single Sign On şi CardOS.

„Secolul XXI se caracterizează printr-o dezvoltare rapidă a tehnologiilor informaţionale şi de comunicare, care au creat un spaţiu cibernetic dinamic fără frontiere. În acest context, securitatea cibernetică şi protecţia datelor reprezintă o temă tot mai importantă. La nivel naţional este o cerere mare de specialişti pentru securitatea datelor, mai ales în contextul în care, începând cu 25 mai 2018, în România, ca dealtfel în toate statele membre UE, se aplică efectiv Regulamentul European General privind Protecţia Datelor (GDPR)“, a menţionat Conf. Dr. Carmen Gerigan, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Înscrierea s-a desfăşurat în perioada 5 – 8 septembrie. Pentru anul universitar 2018 – 2019 sunt alocate 27 de locuri, dintre care 22 de locuri fără taxă şi 5 cu taxă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Noi soluții pentru verificarea identității online - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*