Stiri Brasov, Turism

Turiștii care își vor lăsa mașina în parcarea modernă din Poiană vor călători gratuit cu linia de autobuz din interiorul stațiunii, în sezonul de schi

În sezonul de iarnă, pentru a facilita accesul în stațiunea Poiana Brașov, operatorul de transport public va reintroduce linia de transport cu numărul 60, care face legătura între Poiana Mică și zona de urcare spre pârtiile de schi din Masivul Postăvarul. Această linie a fost înființată sezonul trecut, după deschiderea în Poiana Mică a unei parcări multietajate cu 434 de locuri, astfel încât turiștilor care își garează mașina în această locație să le fie asigurat un acces facil în zona domeniului schiabil. Primarul Brașovului, Gerge Scripcaru, a precizat că intenția municipalității este de a oferi transport gratuit pe această linie celor care își lasă mașinile în parcarea din Poiana Mică. Până acum, șoferii erau obligați să plătească și taxa de parcare, dar și biletul de autobuz, în valoare de 2 lei/călătorie.

Pentru a veni în sprijinul turiștilor care vin în Poiană, municipalitatea a introdus pentru această parcare și un abonament săptămânal al cărui cost este de 50 de lei. Costul este unul avantajos ținând cont că taxarea în această parcare, ca de altfel și la Militar, se va face 24 de ore din 24, ora de parcare fiind taxaă cu 1,5 lei.

În plin sezon, tocmai din cauza faptului că locurile de parcare din stațiune nu erau suficiente, se întâmpla adeseori ca Poliția Rutieră să închidă accesul spre Poiană. De anul trecut, există alternativa utilizării noii parcări și apoi continuarea drumului mai departe spre stațiune cu autobuzul, linia 60 putând fi utilizată de altfel și de către cei care vin cu transportul în comun din oraș până în stațiune, mai ales că o călătorie cu autobuzele RATBV, pe orice traseu, este valabilă 50 de minute.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Poate ar trebui sa puna si mai multe autobuze pe linia 20 spre Poiana pt ca ne inghesuim ca sardelele ca sa ajungem acolo. Cand se deschis usile autobuzului se calca lumea in picioare ca sa prinda un loc. Evul mediu…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*