Imobiliare, Stiri Brasov

Prețurile locuințelor din Brașov vor crește în continuare pe fondul cererii mari, a forței de muncă pe cale de dispariție și a greutății cu care se elibereaza autorizațiile de construcție

Dezvoltatorii din Brașov își prezintă zilele acestea, la Brașov Business Park, oferta de locuințe pentru următorii ani. Având în vedere că în Brașov sunt peste 6.000 de locuințe în construcție, potrivit Direcției Județene de Statistică Brașov, clienții se așteptau ca prețurile să mai scadă. Totuși, se pare că nu există o șansă în acest sens. „Prețurile vor crește în continuare, deoarece este o cerere mai mare decât oferta”, a declarat Vasile Mezdrea, directorul proiectului Kron Towers.

Pe lângă cerere, însă, o altă componentă stă la baza creșterii prețurilor – eliberarea greoaie a autorizațiilor de construcție. Deși dezvoltatorii se plâng de greutatea cu care se obțin aceste autorizații, tocmai această procedură conduce la o creștere a prețurilor, având în vedere că oferta de locuințe este redusă într-o piață în care există o cerere în creștere tocmai datorită modului în care se dezvoltă Brașovul din punct de vedere economic, tot mai mulți brăileni, gălățeni, buzoieni, sau chiar bucureșteni fiind interesați de relocare în orașul de sub Tâmpa.

O altă motivație pentru creșterea continuă a prețurilor este și dispariția meseriașilor, majoritatea preferând să plece din țară pentru o perioadă mai mică sau mai mare, la salarii mai mari. În aceste condiții, în domeniul construcțiilor au apărut la Brașov vietnamezii sau moldovenii, dar acest lucru nu rezolvă problemele cu forța de muncă în continuă scădere.

 

Creșă la Coresi Avantgarden

 

Dezvoltatorii proiectului rezidențial de pe fosta platformă Tractorul consideră că piața imobiliară trece printr-o serie de schimbări importante. O evoluție continuă se observă pe toate planurile și se dovedește, în cea mai mare parte, de bun augur. Prețurile apartamentelor din complexul Coresi Avantgarden au crescut ușor față de ediția de anul trecut, la fel și cerințele și așteptările celor care își doresc o locuință nouă. Potențialii clienți sunt din ce în ce mai bine informați și au foarte bine definite cerințele cu privire la noua locuință. Majoritatea persoanelor vin din zona corporate, din banking, din alte domenii importante și își aleg imobilul ca pe un business foarte serios, văzând, totodată, investiția ca fiind una pe termen lung.

„În toamna anului 2017 ne prezentam la eveniment cu primele apartamente din faza a treia, respectiv 288 de unități locative. În decurs de un an s-au vândut 98% dintre ele, ponderea cea mai mare aparținând apartamentelor cu 2 camere. Contextul economic este favorabil. Vom demara o nouă etapă din proiect, cea mai amplă de până acum: 700 de unități. Regimul de înălțime al clădirilor rămâne la 5, respectiv 8 etaje, cu spații verzi generoase. În această etapă de dezvoltare este inclusă și o creșă – proiect în parteneriat cu Primăria Brașov”, spun reprezentanții Coresi Avantgarden.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*