Opinii, Stiri Brasov

Furca lui Alghiuță: Despre poziţia pesediştilor

Eu nu mai înţeleg nimic. Nu socialiştii ar trebui să fie pentru căsătoriile gay, iar conservatorii contra? Ce-i cu nebunia asta pe paginile de Facebook ale pesediştilor? Toţi şi-au umplut wall-ul cu popi, motive tradiţionale româneşti şi anunţuri alarmiste despre o iminentă apocalipsă sexuală. Domnul senator Manda, şeful comisiei care controlează SRI, ne aduce la cunoştinţă că s-au legalizat căsătoriile între oameni şi animale. Unii zic că anunţul n-ar fi adevarat, dar alţii au mai multa încredere în experienţa domniei sale. Domnul senator şi ministrul Olguţa Vasilescu fac un cuplu mai puţin tradiţional, ambii fiind divorţaţi.

Oricum, de la şefuţi provinciali la europarlamentari, toţi pesediştii se întrec sa-şi posteze pe FB poziţiile faţa de referendumul care stabileşte cine cu cine face un cuplu. Bunăoară, socialiştii noştri braşoveni. Doamna Mânzatu, aşezată pe vine, ne îndeamnă: „Vino si tu!”. Şi domnul Dunca, întreţinut în cuplu de iubită, după cum a declarat în presă, tânjeşte după ceva mai tradiţional. Şi, probabil, pentru că ar vrea să fie cerut de nevastă şi-a umplut wall-ul cu afişe pe care scrie cu litere mari „DA”. Domnul Popa, preocupat de corupţia din Franţa şi alte subiecte de mare actualitate, citează din loc în loc câte un susţinător al votului pozitiv la referendum.

Toată această campanile online se petrece în timp ce doamna Dăncilă, se prezintă în faţa socialiştilor europeni şi-i minte-n faţă că „PSD nu va face campanile pentru a se lua o decizie sau alta la referendum”.

Nici nu mai contează că simpatica Viorică a votat cât a fost în Parlamentul European o listă lungă de iniţiative care susţineu căsătoriile homosexuale, adopţiile în familiile gay şi dreptul lesbienelor la inseminare artificială. Cine ar putea crede că doamna prim-ministru a înţeles vreodată ce face?

Mai, socialiştilor, ce înseamnă toată propaganda asta? Că ideologia voastră a făcut stânga-mprejur până a ameţit. Sau că sunteţi doar nişte răcani fără personalitate cu care face instrucţie căprarul Dragnea. Sau poate doar caprele râioase ale socialiştilor. Dar, apropo, capra este un animal sau o poziţie?

 

Text și desen de Alexandru Ghiza

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*