Opinii, Stiri Brasov

Furca lui Alghiuță: Să-i punem cruce!

În urmă cu mulţi ani, undeva, într-un sat din sud, în timpul unei înmormântări, decedatul s-a trezit chiar în timpul slujbei funebre. Ridicându-se încruntat din sicriu, el a creat o panică de nedescris. Bocitoarele, rudele şi vecinii care asistau la ceremonial s-au grăbit să fugă, care pe uşi, care pe geamuri. Rămas faţă în faţă cu presupusul strigoi, popii i s-au blocat mâinile pe cădelniţă şi pe cruce. Văzând însă că mortul dă să se ridice, popa a ridicat crucea şi i-a trosnit una în moalele capului. Defunctul a fost astfel liniştit pentru totdeauna.

Procuratura a cercetat cazul, însă părea aproape imposibilă încadrarea faptei într-un paragraf de lege. Cum se poate să omori un mort cu certificat de deces în bună regulă? Câteva ziare au scris atunci despre întâmplare, apărându-l ba pe preot, ba pe mort. Unii l-au acuzat pe mort că a avut o atitudine cam agresivă. Şi părintelui i s-au găsit circumstanţe agravante, pentru că se cam înfruptase, înainte de slujbă, din vinul pentru pomană. Până la urmă, ucigaşul mortului a primit o pedeapsa cu suspendare, fiind găsit vinovat de mutilare de cadavru.

Astăzi, democraţia din România e plimbată cu dricul pe la Uniunea Europeană. Deşi pare omorată de-a binelea, n-a fost dată gata nici de căpusele pesediste, nici de bâtele jandarmilor. Iar Procuratura e din ce în ce mai neputincioasă. Acum e momentul ca păstrătorii tradiţiilor să-şi scuipe-n palme şi să apuce bine crucea.

 

Text și desen de Alexandru Ghiza

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*