Economic, Stiri Brasov

Salariul unui patiser-cofetar ajunge la 2.300 de lei

Salariul mediu al unui patiser-cofetar cu o experienţă de muncă între trei şi cinci ani este de 2.319 lei pe lună, potrivit Paylab, comparatorul salarial lansat de platforma de recrutare online eJobs.

Cofetăriile din Bucureşti şi cele din Timişoara oferă cele mai mari salarii de pe piaţă, de aproximativ 2.450 de lei, pentru acelaşi nivel de vechime.

Însă, media scade uşor în restul ţării, chiar şi în ceea ce priveşte oraşele mari precum Cluj-Napoca, Brașov, Iaşi sau Sibiu, unde pentru acest job salariile depăşesc uşor sau chiar rămân sub pragul de 2.300 de lei pe lună. De asemenea, cu aproximativ 100 de lei mai puţin câştigă patiserii şi cofetarii din Piteşti, Brăila sau Constanţa, unde se înregistrează cele mai mici salarii în ceea ce priveşte acest job.

„Meseria de patiser-cofetar este una care atrage în mod frecvent acea categorie de angajaţi aflaţi în zona de vârstă 40 plus şi care caută o reconversie profesională. Există şi cursuri de pregătire de specialitate, pe care mulţi candidaţi aleg să le urmeze tocmai pentru că ştiu că oferta de locuri de muncă este mare pe acest segment şi în creştere de la an la an. Atât în oraşele mari, cât şi în cele mici apar cu o rapiditate uimitoare cofetării, covrigării, patiserii sau brutării care au nevoie de angajaţi şi multe dintre acestea sunt dispuse chiar să investească în pregătirea unor cadidaţi fără experienţă în domeniu”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, pe site-ul de recrutări online eJobs sunt aproape 400 de oferte deschise pentru cei care vor un job de patiser-cofetar. Dincolo de numărul mare de opţiuni, un alt beneficiu de care ţin cont candidaţii este programul de lucru flexibil, în majoritatea patiseriilor şi cofetăriilor existând programul de lucru în schimburi.

Printre atribuţiile unui patiser-cofetar se regăsesc producţia de dulciuri, produse de patiserie şi alte produse de cofetărie, verificarea şi depozitarea ingredientelor pentru prepararea dulciurilor şi calcularea consumului acestora în funcţie de gramaj. În plus, un patiser-cofetar face aluaturi, mixturi, cozonaci, creme şi produse semifinite, proiectează şi execută produse de cofetărie mai elaborate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*