Stiri Brasov

FOTO Treabă de „calitate germană”: o lucrare nesemnalizată la un canal al Telekom a avariat șapte mașini

Șapte șoferi s-au trezit aseară cu mașinile avariate, după ce au trecut pe B-dul Vlahuță, unde s-a lucrat la un canal, iar în jurul acestuia a fost lăsată o groapă, care a devenit o adevărată capcană și a pus în pericol siguranța rutieră.

Lucrarea de la respectivul canal nu a mai fost finalizată, iar în conformitate cu declarațiile șoferilor care s-au trezit cu roțile sparte în zonă nu era instalată nici un fel de semnalizare.

Practic, în jurul canalului a fost făcută o groapă, astfel încât capacul să fie ridicat la același nivel cu stratul de asfalt. Fiind seară, capcana era greu de observat, astfel că, în total, șapte șoferii au intrat din plin în cadrul de fontă și anvelopele li s-au spart. La fața locului a fost chemată și Poliția Rutieră, care a făcut măsurători și documente constatatoare, dar și Poliția Locală care l-a identificat pe proprietarul canalului.

Vinovații vor fi amendați

Astfel, canalul aparține operatorului de telecomunicații german Telekom. „Colegii de la Poliția Locală i-au invitat astăzi pe cei de la Telekom și pe cei de la firma care trebuia să execute lucrările de refacere, pentru a vedea care dintre cei doi se face vinovat de aceasta situație și pentru a-i sancționa pe cei vinovați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Polițiștii Locali au solicitat ajutorul Companiei Apa pentru a instala în zonă indicatoare de semnalizare și presemnalizare pentru această lucrare, astfel încât să fie evitată producerea altor incidente în trafic.

Șoferii trebuie despăgubiți de către Telekom

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov au precizat că s-au făcut documente constatatore pentru avariile suferite de cele șapte mașini ca urmare a acestei lucrări care ar fi fost nesemnalizată pe partea carosabilă.

„În cazul în care nu sunt despăgubiți de către cei responsabili pentru lucrare, se pot adresa instanței”, au adăugat polițiștii.

Foto: Claudiu Loghin

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.