Economic, Stiri Brasov

Grupul Mont Blanc Industri relochează producția unei fabrici din Suedia la Ghimbav

Grupul Suedez Mont Blanc Industri a demarat negocierile pentru mutarea producției fabricii din orașul suedez Dalsjofors la Ghimbav, unde suedezii dețin o fabrică.

Estimarea este că aproximativ 50 de persoane vor fi afectate de mutare, care este programată să aibă loc în mai multe etape, începând cu primul trimestru al anului 2019.

Motivul deciziei este că în ultimii ani concurența pe piața globală a containerelor de marfă a crescut foarte mult, iar pentru a se asigura supraviețuirea și rolul de innovator în industrie al celor de la Mont Blanc, compania trebuie să reducă costurile de producție.

În continuare vedem un potențial deosebit în Mont Blanc, iar prin excelența noastră suntem pregătiți să satisfacem cererea pieței. Am investit recent în dezvoltarea produselor, pe piață și vânzări, și am implementat noi poziții. Pentru a putea concura la nivel mondial, trebuie să reducem costurile producției noastre, iar acest lucru îl putem face mutând producția de la Dalsjöfors la fabrica noastră din România”, spune Peter Axelsson, CEO al Mont Blanc.

Mutarea va afecta 50 din cei 70 de angajași ai fabricii din Dalsjofors, în principal din sectoarele de producție și distribuție.

„Acesta este un mesaj extrem de dificil pentru toți cei implicați, dar este absolut necesar pentru a asigura viitorul Mont Blanc pe termen lung. În caz contrar, ne-am confrunta cu o situație în care riscăm supraviețuirea societății, cu pierderea mai multor locuri de muncă“, spune Peter Axelsson.

Compania brașoveană Mont Blanc Industri este specializată în producția de accesorii pentru autoturisme, mai exact produce suporturi de biciclete sau bare transversale auto și a fost înființată în 2006.

Fabrica din România a suedezilor a avut anul trecut afaceri de 26,07 milioane de lei (aproximativ 5,6 milioane de euro) și pierderi de 1,6 milioane de lei. Numărul mediu de angajați a urcat de la 59 la 72 anul trecut.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*