Economic, Stiri Brasov

Ungurii de la Atev au băgat Protan în faliment. La Codlea, 50 de oameni riscă să își piardă locurile de muncă

Compania Protan SA, care are un punct de lucru la Codlea în care au investit anul acesta peste două milioane de euro, a intrat în faliment în prima jumătate a acestei luni. La Codlea, compania are circa 50 de angajați, aceștia urmând să își piardă joburile dacă ungurii de la Atev, acționarul majoritar, care a și cerut declanșarea procedurii de faliment, nu au o soluție de a ieși din această stare.

Protan are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase, respectiv a subproduselor de origine animală (SNCU) şi reintroducerea acestora în circuitul agricol prin recuperarea proteinei de origine animală, fiind cel mai mare colector de SNCU din România încă din anii ’50, după cum susţine pe site-ul propriu.

Privatizată în 2002, compania este controlată la ora actuală de Atev Feherfeldogozo (Ungaria), acţionar care deţine 82% din capitalul social.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Nu numai 50 de muncitori. Tinand cont ca Protan avea mai multe sucursale, suntem, si spun suntem ptr ca am lucrat aici 32 de ani, 132 de muncitori. Si am fost instiintati (in scris, fara suport legall) ca , nu ne v-om primii salariile compensatorii.

  2. pentru locuitorii municipiului Codlea si a localitatilor invecinate este o revenire la normal , putem respira si noi aer curat . Protan Codlea cu toata retehnologizarea procesului de neutralizare a deseurilor de origine animala nu a respectat tot lantul tehnologic si autorizatia de functionare respectiv cantitatea de maxim 10 t de deseuri prelucratae zilnic si eliminarea aerului viciat pe langa filtrele de aer…si multe…multe …alte nereguli

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*