Social, Stiri Brasov

La Brașov, au apărut deja primele afișe care îndeamnă oamenii să participe la referendum: „Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta un copil, iar copiii nu vor mai învăța anatomie”

La Brașov au apărut deja afișele care îndeamnă cetățenii să meargă la referendumul din 6 și 7 octombrie. Mesajele transmise sunt însă de-a dreptul mizerabile, lansând ideea că dacă nu votezi „Da” pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie, copiii vor avea de suferit. De fapt, și afișul este construit în jurul îndemnului „Apără copiii României”.

„Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta un copil, iar în școală copiii vor învăța că mama nu e femeie și tata nu e bărbat”, se mai arată pe afiș. Acest lucru ar fi destul de greu, pentru că până acum, în cărțile de Anatomie erau date precise despre cine poa6e fi tatăl și cine poate fi mamă. Dar cum actuala guvernare a modificat manualele, este posibil ca în cele de Biologie și Anatomie să fi intervenit niște elemente științifice noi.

În prezent, Constituția României prevede, la art. 48, aliniat 1, că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, în timp ce în Codul civil se specifică: „Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii, iar „Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie”.

Inițiatorii proiectului de modificare a Constituției doresc ca la art. 48, alin 1, textul să fie modificat astfel: „„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Întrebare capcană la referendumul „pro familie” de 164 milioane de lei, care n-are nimic în comun cu ideea de bază. Deocamdată, la Brașov, nu există reacții oficiale la mesajele derutante pentru așa-zisa susținere a familiei - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*