Economic, Stiri Brasov

Un specialist de credite poate ajunge la un salariu de 3.300 de lei la Brașov

Un specialist de credite în sectorul bancar cu o experienţă profesională cuprinsă între 6 şi 10 ani are un salariu mediu de 4.295 de lei pe lună, potrivit datelor Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de portalul de recrutare eJobs România.

„Băncile au fost dintotdeauna unul dintre domeniile care au atras cei mai mulţi candidaţi din piaţă şi care au încercat să vină cu oferte competitive, în ceea ce priveşte atât pachetul salarial, cât şi oportunităţile de dezvoltare. Deşi la nivelul Capitalei concurenţa, la nivelul salariilor, este mare, în cazul oraşelor de provincie sistemul bancar rămâne unul dintre cei mai ofertanţi angajatori“, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

În funcţie de dimensiunea băncii pentru care lucrează, dar şi de oraşul de reşedinţă, veniturile pot creşte până la 4.775 de lei (Bucureşti şi Ilfov) sau pot scădea considerabil în cazul oraşelor mai mici, precum Craiova, unde un specialist de credite câştigă, lunar, 2.525 de lei.

Oraşele din vestul ţării sunt cele care se apropie cel mai mult de media salarială din Bucureşti. Astfel, un angajat specializat pe credite din Timişoara are un venit mediu de 4.395 de lei, în timp ce specialiştii din Cluj-Napoca sau Oradea au salarii de 3.997 de lei, conform Paylab. Încasările scad înspre centrul ţării, în Braşov şi Sibiu, spre exemplu, băncile oferind salarii de aproximativ 3.300 de lei. Similar câştigă angajaţii din zona Moldovei – 3.670 de lei în Iaşi sau 3.748 de lei în Galaţi, spre exemplu.

Anii de criză au „şters“ aproape 16.000 de salariaţi din sistemul bancar, iar aproape 2.000 de unităţi bancare s-au închis în această perioadă, potrivit datelor Băncii Naţionale. Totuşi, restructurarea sistemului bancar s-a oprit în T1/2018, iar băncile au făcut recrutări, crescând numărul salariaţilor cu 655 de persoane, în timp ce reţeaua teritorială s-a extins cu trei unităţi faţă de sfârşitul anului trecut. Astfel, băncile din România au ajuns în primul trimestru al anului 2018 să aibă 55.699 de angajaţi, iar numărul sucursalelor a urcat la 4.558.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*