Stiri Brasov, Timp liber

Trofeul Cerbul de Aur, expus până anul viitor la Muzeul de Istorie Braşov

Trofeul „Cerbul de Aur”, placat cu aur de 24 de karate, cu un design al anilor ’68 – ’71, poate fi admirat la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov în cadrul unei inedite expoziţii, vernisată în perioada festivalului, şi care va dura până în luna ianuarie a anului viitor. Expoziţia mai conţine o agendă a festivalului “Cerbul de Aur” – ediţia 1969, intitulată “În culisele Cerbului de Aur Braşov România.

„Cerbul, în sine, are o poveste. Toţi cei care se află în această expoziţie au ocazia să vadă toate vedetele care au fost pe scena ‘Cerbului’, în toate cele 17 ediţii, să vadă istoria de 50 de ani a ‘Cerbului’ de la prima ediţie, din 1968, până la cea din 2009. Vizitatorii pot găsi în expoziţie o cameră multimedia unde au acces la un mare panou cu toţi concurenţii prezenţi la „Cerbul de Aur” din 1968 până în 2009. De asemenea, pentru copii, dar şi pentru adulţi sunt aplicaţii, puzzle-uri video, puzzle-uri foto. Există şi un quiz, la care cine doreşte îşi poate testa cunoştinţele despre „Cerbul de Aur”. Pe lângă multe alte clipuri cu imagini de la „Cerbul de Aur”, în expoziţie găsiţi şi echipamente tehnice aferente perioadelor în care s-a desfăşurat „Cerbul”. În expoziţie se află totodată multe programe, diplome, medalii ale celor care au câştigat la „Cerbul de Aur” în cele 17 ediţii şi, nu în ultimul rând, o colecţie de echipamente de sunet folosite în anii ’68 – ’71 pentru „Cerbul de Aur”. În expoziţie îl avem chiar pe „Cerbul de Aur”, este chiar originalul – o statuie în mărime naturală, o reprezentare a „Cerbului” foarte frumoasă, placată cu aur de 24 de karate. Designul aparţine anilor ’68 – ’71, dar ea a fost realizată în anul 2005″, a precizat, pentru AGERPRES, Irina Negraru, şef serviciu Arhivă Media şi Documentare din SRTV.

Inis Neziri din Albania a câștigat Cerbul de Aur 2018, marele premiu al Festivalului Internațional de muzică de la Brașov. Câștigătorul va merge acasă și cu un premiu de 25.000 de euro, pe lânga mult râvnita statuetă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*