Imobiliare, Stiri Brasov

Studiu AFI: Românii preferă apartamentele cu două dormitoare și două băi

Unul din doi români preferă apartamentele cu 2 dormitoare şi două băi şi aproximativ 50% dintre respondenţi ar opta pentru o locuinţă într-un complex rezidenţial, pentru spaţiile verzi, siguranţa sporită şi facilităţile oferite, arată un sondaj publicat joi de AFI Europe România.

„Apartamentele cu două dormitoare se află în topul preferinţelor, una din două persoane dorind să achiziţioneze o astfel de locuinţă în viitorul apropiat. Printre criteriile de selecţie a unui apartament se regăsesc spaţiile luminoase şi aerisite, dar şi prezenţa ferestrelor atât în bucătărie, cât şi în baie”, arată autorii studiului privind preferinţele bucureştenilor referitoare la opţiunile rezidenţiale şi de stil de viaţă viaţă, realizat de AFI Europe Romania în parteneriat cu Unlock Market Research.

În ceea ce priveşte regimul de înălţime, bucureştenii preferă clădirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera să deţină un apartament situat între primul şi al şaselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievaţi au declarat că ar prefera un apartament cu sistem de încălzire propriu, iar 60% optează pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Conform studiului, consumatorii tind să colecteze informaţii dintr-o multitudine de surse atunci când iau în considerare cumpărarea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agenţiile imobiliare (62%) şi site-urile specializate (60%). În plan secundar se poziţionează recomandările prietenilor şi rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendinţele de consum în mediul online ale persoanelor interesate de achiziţionarea unei locuinţe arată că bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani sunt în mod egal activi în căutarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care caută o locuinţă folosesc dispozitivele mobile şi sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul şi două dormitoare, dar şi de amplasarea complexurilor rezidenţiale în oraş sau în vecinătatea acestuia.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul oraşului Braşov proiectul AFI Braşov, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi şi două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*