Social, Stiri Brasov

Sfatul polițiștilor: traversați în pas vioi și evitați să vorbiți la telefon pe trecerea de pietoni

Cum în fiecare an există accidente pe trecerea de pietoni și ambuteiaje din cauza traversării haotice a pietonilor, Poliția Brașov îi îndeamnă pe aceștia să respecte și ei regurile de circulație. Nu doar șoferii sunt obligați să oprească la trecerea de pietoni, atunci când cineva se angajează în traversare, ci și pietonul este obligat să se asigure, fără a pune șoferul în dificultate. Prudența poate salva vieți. „Nu uitați! Într-o „confruntare” directă, autovehicolul este mai tare!“, transmite IPJ Brașov. 

Iată care sunt recomandările polițiștilor pentru pietoni:

  • Traversarea drumurilor publice se face numai pe ”zebră”, prin locurile în care se găsește indicatorul ”trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde), prin pasajele denivelate sau la semnalul agentului de circulație.
  • Traversarea se face de fiecare dată în pas vioi. Trecerea pentru pietoni este un loc de traversare, nu pentru plimbare.
  • Evitați să vorbiți la telefon şi renunţați la dispozitivul hands-free atunci când traversați strada.
  • Angajați-vă în traversare doar atunci când şoferii au oprit pentru a vă acorda prioritate. Nu-i puneți în dificultate şi nu-i surprindeți prin traversări riscante.
  • Luați măsuri suplimentare de asigurare atunci când condiţiile meteo-rutiere sunt nefavorabile.
  • Viaţa este mai importantă, nu vă expuneți riscurilor inutile.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*