Stiri Brasov, Turism

Petrom: 972.000 de români s-au cazat în Brașov în primul semestru. INS: Brașovul a atras 729.800 de turiști în șapte luni

Românilor le plac vacanţele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanţii la un studiu realizat de Petrom au profitat de vacanţa de vară, anul acesta. 75.9% dintre românii care au alimentat în staţiile Petrom au mers în vacanţă, în sezonul cald, fie singuri, fie cu familia sau cu prietenii, arată un studiu naţional realizat la solicitarea staţiilor Petrom, în luna iunie a acestui an. La cercetare au participat 426 de respondenţi, femei şi bărbaţi cu vârste între 18 şi 65 de ani, cu un istoric de  cel puţin o alimentare cu carburanţi în ultima lună.

Vacanţele de vară au fost urmate de ieşirile de weekend (la ţară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puţin o vacanţă de weekend. 25% dintre românii participanţi la studiu au mers în vacanţă şi cu ocazia Paştelui, iar 18% au profitat şi de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenţionează să plece în concediu şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor profita în acest sens şi de zilele libere de Anul Nou.

Majoritatea românilor participanţi la studiu (70%) şi-au petrecut vacanţa de vară în ţară, iar şi mai mulţi (97%) au călătorit tot în ţară cu ocazia vacanţelor de weekend. 94.5% au ales destinaţii locale şi pentru vacanţa de Paşte, iar 91% dintre români şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai tot în ţară. Majoritatea românilor chestionaţi (86.6%) îşi vor petrece vacanţa de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionaţi au ales destinaţii din ţara noastră pentru vacanţa de Anul Nou. Judeţele Constanţa şi Braşov sunt primele două destinaţii preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată şi datele Institutului Naţional de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinaţii din judeţul Braşov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinaţii de pe raza judeţului Constanţa. Datele sunt, totuși, în contradicție cu ceea ce anunță INS, care a dat publicității un bilanț de 729.800 de turiști atrași de județ în primele șapte luni, inclusiv străini.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*