Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Preh au angajat 500 de oameni în primele șase luni ale anului

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 106 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 223 milioane de euro, mai mult cu aproximativ 30% faţă de 2017.

Producătorul de componente auto a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 785 milioane de lei (171,8 milioane de euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul anterior. Compania a raportat pentru 2017 un profit net de peste 6,5 milioane de lei (1,4 milioane de euro), de 11 ori mai mare faţă de anul precendent.

„În primul semestru am dat startul producţiei de serie a butoanelor pe volan pentru Mercedes E-Klasse. La finalul lunii iunie am ajuns la 1.600 de angajaţi, planurile noastre fiind de a continua recrutările“, a declarat Mihaela Forgaciu, directorul general al Preh România.

Compania a angajat în primul semestru din acest an 500 de oameni şi are în plan pentru al doilea semestru să mai recruteze încă 200 de persoane, joburi disponibile fiind pentru planificator producţie, specialist achiziţii, specialist transporturi, economist taxe, dezvoltator software/hardware, specialist training şi dezvoltare, muncitori asamblare, muncitori SMT, stivuitorist.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. Anul trecut, capacitatea de producţie a fabricii Preh din Ghimbav a crescut cu 1 milion de piese faţă de anul anterior.

Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de peste 1,28 mld. euro în 2017 şi 7.000 de angajaţi, are fabrici în Germania, Polonia, Portugalia, Suedia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*