Economic, Stiri Brasov

Cinematograful Astra va fi reabilitat până la finalul lui 2020. Lucrările, evaluate la 7,5 milioane de lei, vor fi realizate de o firmă cunoscută Primăriei Brașov

Astăzi s-a semnat contractul pentru reabilitarea fostului cinematograf Astra. Lucrările, evaluate la 7,484 milioane de lei, vor fi realizate de compania Har&H SRL, cea care a obținut și contractul pentru amenajarea celui mai mare planetariu din țară la Brașov (contract de 4,7 milioane de lei, încheiat tot cu Primăria Brașov), în asociere cu Romfit Grup SRL.

Obiectivul acestui contract este ca, prin reabilitărea clădirii, aceasta să reintre în circuitul public. Astfel este necesară proiectarea şi execuţia unor lucrări de pentru punere în siguranţă a construcţiei prin reabilitare structurală, reabilitarea/realizarea instalaţiilor interioare şi exterioare, efectuare de finisaje interioare şi exterioare şi dotări specifice.

,,Marţi am semnat contractul ce vizează proiectarea şi execuţia de lucrări pentru reabilitarea fostului cinematograf ASTRA. Este ultimul contract de lucrări de reabilitare a fostelor cinematografe pe care Municipalitatea şi le-a propus să le redea comunităţii braşovene. Avem Patria ca exemplu de bună practică, care pe lângă partea de difuzare filme, este şi prima sală de concerte pe care Filarmonica o are în cei 140 de ani de existenţă. Avem fostul cinematograf Modern, la reabilitarea căruia deja se lucrează, şi unde sper ca la sfârşitul anului viitor sa avem un spaţiu adecvat pentru actele artistice ale copiilor braşoveni. Şi, nu în ultimul rând, fostul cinematograf Popular, care este în etapa de proiectare, şi unde sper că vom avea un spaţiu dedicat activităţilor culturale. Deşi perioada prevăzută în contractul pentru reabilitarea cinematografului Astra este destul de lungă (3 luni proiectare, 24 de luni execuţie), sper ca la final să avem un spaţiu al comunităţii şi pentru braşoveni. Mă bucur că am depăşit toate piedicile, inclusiv cele de natură juridică, în special cu această clădire, şi că aceste clădiri vor redeveni spaţii publice. Ne-am propus ca cel puţin o parte dintre fondurile necesare reabilitării acestei clădiri să fie obţinute prin Programul Operaţional Regional“, a spus primarul George Scripcaru la semnarea contractului. Termenul de execuţie al lucrărilor este de  27 de luni, din care 3 luni proiectare şi 24 luni executie de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

Compania Har&H este deținută de la Viorica Rodica Nistor, care a preluat-o de la un anume Horia Nistor, nume identic cu cel al unui fost consilier PDL Săcele. Este interesant cum firma a reușit să obțină în mai puțin de un an două contracte cu municipiul Brașov de circa 12 milioane de lei în condițiile în care aceasta este cifra de afaceri a firmei atinsă în perioada 2013 – 2017. Anul trecuyt, de exemplu, compania a ajuns la un business de 1,90 milioane de lei, profitul obșinut fiind de 612.000 de lei, adică aproape o treime. În cel mai bun al său – 2014, compania a avut un business de 3,5 milioane de lei si un profit de 293.000 de lei. De altfel, firma a mai lucrat cu Primăria Brașov, obținând în 2014 un contract pentru reabilitarea unui bloc de locuințe sociale pe Zizinului. În același an a câștigat licitația pentru reabilitarea Școlii 12 (3,3 milioane de lei)

 

Imobilul amplasat în Braşov, str. Lungă nr. 1, a fost construit la începutul sec. al XIX-lea, fiind initial o clădire cu două niveluri, cu o amprenta la sol în forma literei U.

Imobilul S+P+2E+Pod este amplasat la limita proprietăţii pe 3 laturi şi alipit de clădiri ce sunt realizate în aceeasi perioadă.

Clădirea a avut destinaţii administrativ-culturale, iar de-a lungul anilor a suportat intervenţii cu modificari şi amenăjari necesare bunei funcţionari.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*