Social, Stiri Brasov, Timp liber

„Let’s Do It, Romania!” – Hai pe 15 septembrie să facem Brașovul mai curat!

„Let’s Do It, Romania!”, cea mai mare acțiune de ecologizare din România, este implementată la Brașov de Asociația Tot Mai Verde. 150 țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional, „World Cleanup Day”, în data de 15 septembrie, în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile. Voluntarii înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup și vor beneficia de echipament, sac și mănuși. Organizatorii își propun în acest an, ca în fiecare localitate să existe cel puțin 100 de voluntari.

România este parte din rețeaua internațională „Let’s Do It World!” din anul 2008, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Din 2010 și până în prezent, proiectul „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională, fiind adunate din mediul înconjurător 18.000 tone de deșeuri.

Având în vedere anvergura acestui proiect și angajarea civică pe care o dezvoltă la nivelul societății românești, Consiliul Județean Brașov, în calitate de partener al Asociației Tot Mai Verde Brașov, a transmis tuturor primăriilor din județ invitația de a colabora la organizarea și desfășurarea proiectului „Let’s Do It, Romania!” pe întreg teritoriul județului nostru.

 Acțiunea din 15 septembrie se realizează exclusiv pe bază de voluntariat, după următorul program, unitar la nivel național:

orele 8:00 – 9:00 Înregistrarea, verificarea, echiparea voluntarilor cu saci și mănuși;

orele 9:00 – 14:00 Activitatea de strâns deșeuri de către voluntari;

orele 14:00 – 17:00 Ridicarea sacilor cu deșeuri și transportul lor către bazele de stocare, în vederea valorificării corespunzătoare a acestora.

„În cadrul Consiliului Județean Brașov înțelegem că problema deșeurilor nu se poate rezolva într-o singură zi. În același timp, înțelegem importanța conștientizării populației și a implicării civice în rezolvarea problemei, tocmai de aceea am sprijinit Asociația Tot Mai Verde Brașov în acest proiect. Consiliul Județean Brașov a demarat pregătirea proiectului «Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Brașov» pentru care procedura de achiziție a serviciilor de consultanță este finalizată“, a declarat Tóásó Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Oferte Brasov

    L-au trebuit 10 ani ca oficialitatile brasovene sa se implice in proiect. A fost un moment propice pentru etalarea noii generatii de viitori politicieni si pentru reclama. An de an noi stragem gunoaiele generate de societatea modelata in felul acesta, prin lipsa educatiei si a infrastructurii pentru aruncat. Cum ar fi un scenariu in care consiliul sau primariile sa puna zilnic la dispozitie un cos unde iti arunci resturile.
    Succes la campanie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*