Economic, Stiri Brasov

Statul plătește un leu/mp pentru exproprierea unor terenuri din Șinca pentru modernizarea DN1 Brașov – Sibiu. Unul dintre proprietari ar putea să își cumpere doar 12 beri din banii obținuți

Guvernul a aprobat azi exproprierea a 34 de terenuri din extravilanul comunei Șinca în vederea„Reabilitarii DN 1 (E 68), Brașov-Sibiu, km 173+800 și km 296+293”. Potrivit anexei acestei hotătâri, statul plătește un leu pe metrul pătrat pentru realizarea exproprierilor, pentru cei 38.019 metri pătrați fiind alocați 38.129 de lei. Cea mai mare sumă pe care o va primi proprietara unor terenuri este de 13.000 de lei, pentru o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați, în timp ce suma cea mai mică ce va fi achitată este de 30 de lei (aproximativ valoarea a 12 beri) pentru o suprafață de 30,91 metri pătrați.

Această sumă rezultă din raportul de evaluare întocmit de către domnul Gradinaru Nicolae, expert autorizat ANEVAR.

Anterior, în anul 2010 a fost aprobată pentru acest obiectiv declanșarea procedurii de expropriere pentru un număr de 289 de imobile și, de asemenea, a fost aprobată suma de 825 mii lei cu titlu de despăgubire.

Traficul în zona comunei Șinca prezintă riscuri majore legate de siguranța circulației ca urmare a faptului ca la  km 204- 205, în zonele limitrofe platformei drumului au apărut tasări crăpături și prăbușiri iar apele pluviale infiltrate au accelerat problemele de alunecare a terenului, impunandu-se o consolidare a terenului. Mai mult decât atât, în această zonă se petrec frecvent accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: 1leu/mp primesc proprietarii terenurilor din comuna Șinca. Acțiunea are în vedere reabilitarea DN1 - Făgărașul Tău

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*