Social, Stiri Brasov

VIDEO Europig, ferma de porci a Grupului Sergiana, a înăsprit condițiile de securitate după ce pesta porcină a fost confirmată în județul vecin

Este alertă la Braşov, după ce, la doar 100 de kilometri distanţă, într-un sat din Buzău, au fost confirmate primele cazuri de pestă porcină africană. De frică, cele mai mari ferme de porci din Braşov au luat măsuri suplimentare de protecţie împotriva virusului care a ucis sute de animale în sudul țării. Printre ele și ferma Grupului Sergiana, Europig din Șercaia, cea mai mare din județ.
Niciun camion nu intră pe poarta celei mai mari ferme de porci din judeţul Braşov fără să fie dezinfectat. Deşi este o unitate cu regim de biosecuritate, conducerea Europig a luat măsuri suplimentare pentru ca virusul ucigaş să nu ajungă la niciunl dintre cei 45.000 de porci din crescătorie. În plus, angajații care intră în contact direct cu porcii, fac duș înainte și după ce ies din unitate, iar pe platformă au fost create trei zone de securitate.
Ca să evitem orice risc de contaminare, facem controale periodice la domiciliile angajaților, ca să fim siguri că nu cresc porci. Mai mult, toți cei despre care știm că au călătorit în zone de risc, în județele afectate, primesc concediu trei zile obligatoriu. Am întrerupt orice schimb comercial cu județele care se află în zona roșie de contaminare, iar fiecare camion care intră și iese de pe poarta fabricii trece prin arcul de dezinfecție. Avem avantajul de a funcționa în circuit înschis. Porcii noștri sunt hrăniți cu furajele produse de noi aici, iar după ce îi sacrificăm, iau drumul abatorului, care se află în incinta platformei“, a declarat Lucian Lup, șeful Complexului Zootehnic de la Europig Șercaia.
Centrul Local de Combatere a Bolilor se întrunește mâine
Potrivit Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, mâine va fi activat Centrul Local de Combatere a Bolilor al județului Brașov. Mai mult, având în vedere că pesta porcină africană pare să bată la ușă, este posibil ca Brașovul să intre în orice moment pe harta roșie cu risc crescut de contaminare. „Doar anul acesta, am făcut 30 de acțiuni de informare privind prevenirea, combaterea și propagarea metodelor de luptă împotriva pestei porcine africane, atât în rândul populației, cât mai ales la fermele comerciale, în rândul medicilor veterinari, a producătorilor de furaje și a vânătorilor. Mâine se va întruni Centrul Local de Combatere a Bolilor, la care, pe lângă autorități, am invitat și primarii din localitățile din județ. Mărim și frecvența controalelor din trafic privind miscările de animale, pe care le-am început încă de la apariția focarelor de pestă porcină africană în România“, a declarat Dorin Enache, director DSVSA Brașov.
În judeţul Braşov sunt zece ferme de porci care au peste 60.000 de capete. În plus, în gospodăriile oamenilor sunt peste 7.000 de porci.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Angajaţii celei mai mari ferme de porci din Țara Făgărașului nu mai au voie să crească porci acasă - TVFăgăraș.ro - Știri din Țara Făgărașului

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*