Locuri de munca, Stiri Brasov

Șoferii RATBV vor primi din septembrie un spor de muncă grea, de 25% din salariul de bază

În luna iulie, venitul mediu net al unui șofer a fost de 3.077 de lei.

Operatorul de transport al Brașovului, RATBV SA, a încheiat un nou Contract Colectiv de Muncă (CCM), după ce în prealabil au avut loc o serie de negocieri cu sindicatul reprezentativ din societate. Principala modificare este introducerea unui spor de condiții de muncă grea pentru șoferii de autobuz și troleibuz. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, cuantumul acestui spor a fost stabilit prin prevederile CCM la 25% din salariul de bază. „În acest moment, cel mai mic salariu de încadrare al unui șofer de autobuz sau troleibuz este de 2.580 lei, brut. La acesta se adaugă plata orelor suplimentare, a sporului de vechime, a orelor lucrate sâmbăta, duminica sau cu ocazia sărbătorilor legale, dar și bonuri de masă”, a precizat Silviu Ștefan.

De exemplu, în luna iulie, venitul mediu net al unui șofer RATBV, incluzând bonurile de masă, a fost de 3.077 lei. „Ținând cont de faptul că influența acelui spor de muncă grea va fi de circa 15 – 16% la nivelul venitului net, credem că vom deveni un angajator care oferă salarii atractive. Mai mult, din perspectiva condițiilor de muncă pentru șoferi, având în vedere că din noiembrie – decembrie vor veni noile autobuze, vom oferi condiții mult mai bune de lucru pentru conducătorii auto”, a explicat purtătorul de cuvânt al RATBV.

Un deficit de peste 30 de șoferi

De altfel, odată cu aplicarea unei creșteri salariale consistente, anul trecut, a fost rezvolată într-o măsură destul de mare și problema deficitului de șoferi. „Am redus deficitul cu mai mult de jumătate. Anul trecut, erau cam 80 de șoferi în minus, acum am mai avea nevoie de 30 – 35 de persoane, ca să ne acoperim posturile vacante din organigramă. Dacă în septembrie 2017, dintr-un total de 816 angajați, erau 272 de șoferi, în mai 2018, din 827 de angajați, erau 311 șoferi. Proporția de șoferi a crescut practic de la 33% la 38%. Facem în continuare demersuri pentru selecția de personal, deoarece este o piață în permanentă mișcare, ținând cont că mulți preferă să se angajeze în țări din Europa de Vest”, a explicat reprezentantul RATBV.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Autobuzele vor trece la timp prin stații, când se vor găsi și șoferi care să le conducă - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*